UFC: K-1-legendák a ketrecben – brutális térdelés Overeemtől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.05. 07:10
null
Hunt arccal a padlón, Overeem rajta (Fotó: Twitter)
A világ első számú MMA-szervezete, a mérkőzéseket nyolcszög alakú ketrecben rendező amerikai UFC szombat éjszakai, nevadai – Las Vegas elővárosában, Paradise-ban megrendezett – gálájának (UFC 209) felvezető programjában kapott helyet két korábbi K-1-világbjnok, a holland Alistair Overeem és az újzélandi Mark Hunt nehézsúlyú csatája, míg a főmeccset a váltósúly világbajnoki címmeccse, Tyron Woodley és Stephen Thompson második összecsapása jelentette.

 

A 36 éves, 2010-ben K-1-világbajnok Alistair Overeem először lépett az oktogonban, ami után tavaly szeptemberben KO-val vereséget szenvedett a nehézsúlyú világbajnoki övért rendezett mérkőzésen Stipe Miocictól. Az ellenfele ezúttal a 2002-ben K-1-világbajnok, az UFC-nél korábban világbajnoki címmeccsig jutó, 42 éves újzélandi Mark Hunt volt.

Az összecsapás a 3. menetig tartott, amikor Overeem egy brutális térdrúgással kezdődő akció végén KO-val győzött.

 

 

A gála főmeccsén két amerikai, Tyron Woodley és Stephen Thompson csapott össze a váltósúly világbajnoki címéért. Ez volt a két harcos második összecsapása, miután tavaly novemberben, New Yorkban döntetlenre végeztek.

A nagyon kiegyenlített, kevés akciót hozó mérkőzésen a címvédő Woodley két villanásnak köszönhetően győzött. A harmadik menetben volt egy földre vitele és abból egy leszorítási kísérlete, amiből nagy nehézségek árán ki tudott szabadulni Thompson, az utolsó, 5. menetben, pedig az ütéseivel sikerült a ketrechez szorítania a címvédőnek a kihívót, de végül nem lett KO belőle, végigment a meccs. Woodley a pontozóknál többségi döntéssel (két pontozónál ő győzött, a harmadik döntetlenre adta a mérkőzést) győzött.

 



 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik