UFC: nagyon megverték a menekülő K–1-bajnokot; kicsinálták a pankrátorsztárt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.11. 08:39
null
Miocic Overeemmel találkozott a 203. UFC-gála főmeccsén (Fotó: UFC)
A világ első számú MMA szervezete, a mérkőzéseit nyolcszög alakú ketrecben rendező UFC szombati, clevelandi gáláján két, más területen, más szervezeteknél sikeres harcos is az oktagonba lépett, de egyiküknek sem termett sok babér.

A Stipe Miocic–Alistair Overeem nehézsúlyú címmeccs köré szerveződő clevelandi gála felvezető programjában kapott helyet a korábbi pankrátor világbajnok, az amerikai CM Punk bemutatkozó mérkőzése, melyen honfitársával, a harmadik meccsére készülő Mickey Gall-lal csapott össze.

Nem volt hosszú mérkőzés, ugyanis Gall az első két találkozójához hasonlóan ezúttal is hamar leszorította ellenfelét és fojtással győzött, 2 perc 14 másodperc alatt.

Punknak momentuma sem volt, rögtön a meccs elején padlóra vitte őt Gall. Onnantól kezdve már csak az volt a kérdés, hogy meddig tud védekezni az expankrátor, aki nagyon hamar megtapasztalhatta, hogy ez már nem színház, itt már élesek a pofonok. Olyannyira azok voltak, hogy Punknak láthatóan megsérültek a fülporcai is, ennek ellenére nem ment el a kedve az UFC-től.

„Még vissza fogok térni. A házasságom után ez volt a második legnagyobb élmény az életemben. Tudom, hogy sok a kétkedő velem kapcsolatban, de az élet erről szól, zuhanásról és talpra állásról” – fogalmazott Punk.

A főmeccsen következett a 2010-ben K–1-világbajnok holland Overeem és az amerikai színekben küzdő, clevelandi születésű, de horvát származású, nehézsúlyú világbajnok Miocic összecsapása. A Clevelandben civilként tűzoltóként dolgozó Miocic hazai közönség előtt az első címvédő meccsére készülhetett, miután májusban Brazíliában megszerezte az övet a brazil Fabricio Werdumtól (aki a clevelandi gálán egy felejthető meccsen, pontozással győzött az amerikai Travis Brownie ellen). Míg Overeem abban a tudatban léphetett be az oktagonba, ha győz, akkor sporttörténelmet ír, ő lehetett volna az első, aki vegyes harcművészetekben négy ismert sorozatban, illetve szervezetnél, a Strikeforce, a Dream és a K–1 WGP után az UFC-nél is világbajnoki címig jut.

A mérkőzést Overeem kezdte jobban, ugyanis egy egyenessel leütötte Miocicot, majd megpróbálta a földön befogni a fejét.




A világbajnok azonban kibújt a szorításból, ezután fokozatosan átvette a meccs irányítását. Overeem nem egyszer menekülőre fogta, szabályosan elfutott riválisa elől.

Így próbált elfutni Overeem Miocic elöl (Fotó: facebook.com)
Így próbált elfutni Overeem Miocic elöl (Fotó: facebook.com)


Sokáig viszont nem húzta, az első menet végéhez közeledve ugyanis Miocic feldöntötte őt, majd amikor a hátára került, már tehetetlen volt a záporozó ütésekkel szemben, a mérkőzésvezetőnek kellett leállítania a küzdelmet, Overeem egy pillanatra talán még az eszméletét is elveszítette.

A meccs utáni nyilatkozatában azzal védekezett a holland, hogy a fojtási kísérleténél úgy érezte, hogy Miocic lekopogta az akciót, vagyis feladta a küzdelmet, ezért engedte el ellenfelét, de a visszajátszások bizonyították, hogy erről szó sem volt. A 34 éves tűzoltó teljesen megérdemelten nyerte meg a 203. UFC-gála főmérkőzését és védte meg világbajnoki címét.

MIOCIC–OVEREEM – A MECCS ÖSSZEFOGLALÓJA 0:31-TŐL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik