Kovács-ügy: megkezdődött és félbeszakadt a fegyelmi bizottsági ülés

Vágólapra másolva!
2007.11.15. 13:02
A tervezettnek megfelelően fél 12-kor megkezdődött, de közel 30 perc multával félbeszakadt a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) fegyelmi bizottságának ülése, amelyet Kovács Ágnes doppingvétségének ügyében hívtak össze.
Kovács Ágnes várja az íteletet
Kovács Ágnes várja az íteletet
Kovács Ágnes várja az íteletet
Kovács Ágnes várja az íteletet

A váratlan fejleményt az váltotta ki, hogy a Magyar Antidopping Csoport (MACS) képviseletében eljáró Kolláth György ügyvéd formai és tartalmi hibákat felróva a MÚSZ-nak, megkérdőjelezte a bizottsági ülés jogosságát.

Érvelése szerint jogszabálysértést követett el a MÚSZ, amikor az úgynevezett előzetes felülvizsgálati eljárást - amely szerint az olimpiai bajnok nem követett el doppingvétséget - nem a főtitkár, vagy az általa megjelölt személy, hanem egy öttagú bizottság folytatta le.

Továbbá az alkotmányjogász szerint a felülvizsgálati eljárással a MÚSZ elébe ment a fegyelmi bizottságnak, amelynek hatáskörét, illetékességét is Kolláth kétségbe vonta.

Az ügyvédi felszólalásra a fegyelmi bizottság elnöke, dr. Antos Árpád szünetet rendelt el, hogy tanulmányozzák Kolláth György beadványát.

A Komjádi uszodában, a MÚSZ tanácstermében zajló esemény iránt hihetetlen nagy médiaérdeklődés nyilvánul meg. A Kovács Ágnes jelenlétében megkezdődött eseményen az újságírók és a fotósok zsúfolásig megtöltötték a helyiséget, a bejáratnál pedig rendőr állt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik