Vitorlázás: a LawConnect nagyot hajrázva nyerte meg a Sydney–Hobartot

V. J./MTIV. J./MTI
Vágólapra másolva!
2023.12.28. 10:54
null
Fotó: Getty Images
A LawConnect csapata 51 másodperces különbséggel nyerte meg a 78. Sydney–Hobart vitorlásversenyt.

 

A Christian Beck irányította egység az elmúlt három évben elért második helyezését váltotta győzelemre azzal, hogy nagyot hajrázva maga mögé utasította a tavaly már negyedszer győztes, így címvédő Andoo Comanche egységét. A LawConnect győztes ideje 1 nap, 19 óra, 3 perc, 58 másodperc volt.

„Még mindig nem hiszem el, hogy nyertünk, azt hittem, 15 perccel kikapunk, ugyanis mintegy három mérföldes hátrányban voltunk. Aztán ugyan jó szelet kaptunk, de így is teljes a meglepetésünk”
– mondta a befutó után Beck.

A 113 tagú mezőny kedden közép-európai idő szerint hajnali három órakor indult útjára, a startot, illetve a csütörtöki befutót is szurkolók tízezrei tekintették meg a helyszínen. Az idei viadal zavartalan napsütésben, hamisítatlan nyári időben indult el, de aztán a viharos idő is nehezítette a mezőny dolgát, amelynek nagy része még a tengeren van.

Az első Sydney–Hobart viadalt 1945-ben rendezték, azóta csak egyszer, 2020-ban maradt el a koronavírus-járvány miatt. A mezőny 628 tengeri mérföldet (1170 kilométert) tesz meg Sydneyből Új-Dél-Wales állam déli partjai mentén és a Bass-szoroson át Tasmánia fővárosáig, Hobartig. A csúcsot 2017 óta a Comanche tartja, amely hat éve 1 nap, 9 óra, 15 perc, 24 másodperc alatt teljesítette a távot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik