Rögbi: Ausztráliában tört meg Új-Zéland lendülete

Vágólapra másolva!
2014.08.16. 20:48
null
Nem bírtak egymással a felek Sydneyben (Fotó: Reuters)
A rögbi Négy Nemzet-kupa (Championship) első fordulójának rangadóján a címvédő Új-Zéland döntetlent játszott Ausztráliában – ezzel megszakadt az AllBlacks győzelmi sorozata –, míg Dél-Afrika hozta a hazai kötelezőt Argentína ellen.



Ausztrália–Új-Zéland

Sydneyben nyolc büntető esett a meccsen, a házigazdák és a szünetben hat ponttal vezető vendégek is négyet-négyet szereztek – itt Kurtley Beale, ott Aaron Cruden volt eredményes, mindketten egy-egy alkalommal hibáztak –, így azon ritka pillanatok egyikét élhették át a felek, amikor döntetlennel zárult egy rögbimeccs. A nedves idő nem igazán kedvezett a színvonalnak, kevés lehetőség adódott a célszerzésre. Ezzel az iksszel megszakadt az AllBlacks tizenhét meccses győzelmi szériája, a címvédő a sorozat első két kiírásában minden találkozóját megnyerte. A két déli nagyhatalom 150. alkalommal találkozott egymással – az első randevúra 1903-ban került sor –, ez volt a hetedik döntetlenjük. Ausztrália 41, Új-Zéland 102 győzelemnél tart.

Dél-Afrika–Argentína


Első perces céllal sokkolta a házigazda a vendégcsapatot – az érdem Ruan Pienaaré –, aligha gondolta bárki, hogy a végén ez jelenti majd a különbséget a felek között. Pedig ez történt: az argentinok Nicolás Sánchez révén kétszer lopakodtak közelebb büntetőkkel, ám előbb Handré Pollard, majd az ő cseréjét követően Morné Steyn értékesített büntetővel állította vissza a hétpontos különbséget a hazaiak javára.

NÉGY NEMZET-KUPA 2014
1. FORDULÓ (augusztus 16.)

Ausztrália–Új-Zéland 12–12 (3–9)
Dél-Afrika–Argentína 13–6 (10–3)
2. FORDULÓ (augusztus 23.)
Új-Zéland–Ausztrália
Argentína–Dél-Afrika
3. FORDULÓ (szeptember 6.)
Új-Zéland–Argentína
Ausztrália–Dél-Afrika
4. FORDULÓ (szeptember 13.)
Új-Zéland–Dél-Afrika
Ausztrália–Argentína
5. FORDULÓ (szeptember 27.)
Dél-Afrika–Ausztrália
Argentína–Új-Zéland
6. FORDULÓ (október 4.)
Dél-Afrika–Új-Zéland
Argentína–Ausztrália

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik