Harmincegy éves volt, lavinabalesetben hunyt el a világbajnok síelő

Vágólapra másolva!
2023.01.30. 17:39
A félcső legjobbja, Kyle Smaine öt éve vonult vissza az élsporttól, Japánban érte a tragédia.

Halálos balesetet szenvedett Japánban Kyle Smaine, aki 2015-ben félcsőben világbajnok lett a freestyle sí- és snowboard-világbajnokságon. A 31 éves korában elhunyt amerikai sportoló Kaliforniából utazott Naganóba, mert – Instagram-posztja szerint – a japán síparadicsomban kiváló volt a hó minősége. Vasárnap azonban egy eddig nem azonosított társával együtt maga alá temette egy lavina, halálhírét a családja is megerősítette.

A helyi hatóságok korábban riasztást adtak ki a lavinaveszély miatt, ám így sem sikerült elkerülni a tragédiát. A hírek szerint további három síelő is életveszélyben volt, ők azonban lejutottak.

Egyikük huszonöt percig volt a hórengeteg alatt, mielőtt kimentették, majd később a Mountain Gazette-nek azt mondta, hallották a repedés zaját, és akkor már tudták, hogy nagy a baj, úgyhogy azonnal elkezdtek menekülni. Később azt is hozzátette, ő mindössze négy-öt percnek érzékelte azt a húsz percet, amíg a másfél méternyi hótömeg alatt feküdt tehetetlenül.

Kyle Smaine vb-győzelme 2015-ben

Kyle Smaine négy évvel ezelőtt, 2018 februárjában vonult vissza a profi sporttól, elvesztése a versenytársait is mélyen érintette. A kétszeres olimpiai bajnok David Wise úgy fogalmazott, hogy egy barátot vesztettek el a balesetben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik