Hiába védekezett egy faággal a futó, a medve halálra marcangolta

Csupasport CsupasportCsupasport Csupasport
Vágólapra másolva!
2023.04.08. 15:00
Huszonhat évet élt Andrea Papi, tragédiája után perre készül a családja.

Andrea Papi 26 éves olasz futó a Dolomitokba indult edzeni, ám sohasem tért vissza: miután órákig hiába várták, a barátnője értesítette a hatóságokat, ám a rendőrök már csak a fiatalember sebek borította holttestét találták meg. A feltételezések szerint egy medve támadta meg, a nyakán, a karján és a mellkasán sérült meg, és hiába próbált védekezni egy faággal, nem volt esélye.


 











A bejegyzés megtekintése az Instagramon























 

Andrea Papi (@andrea_papi00) által megosztott bejegyzés


A tragédia megrázta Olaszországot, hiszen nem gyakoriak a medvetámadások, bár éppen márciusban történt hasonló eset, akkor a megtámadott férfi, ha súlyosabb sérülésekkel is, de megúszta. Papi családja perre készül az olasz állam és Trentino tartomány ellen, kifogásolva, hogy az elmúlt évtizedekben medvéket telepítettek a Dolomitokba. A közvéleményt megosztotta a tragédia, sokan érvelnek azzal, hogy a medvéknek szükségük van az élettérre, ugyanakkor alaposan megnövekedett a hasonló drámai esetek kockázata. A régióban nyolcvan-kilencven medve él, a futó haláláért felelős állatot megpróbálják felkutatni és kilőni.

A szerencsétlenül járt sportoló barátnője, Alessia Gregori maga is a túrázás szerelmese, egy közös képpel és a „Mindörökké” felirattal búcsúzott Papitól.

Forrás: Daily Mail, Guardian

(Nyitó képünk illusztráció.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik