Új kategóriájában a legjobb hatba kerülés a magyar testépítő álma a Mr. Olympián

Vágólapra másolva!
2022.12.04. 20:03
A decemberi csúcseseményen Molnár Péter képviseli hazánkat a 212 font alatti kategóriában, ezáltal egy új osztályban igyekszik helytállni.

Mint azt korábban megírtuk, Molnár Péter az október végi Prague Prón aratott győzelmével a 212 font (96 kilogramm) alatti kategóriában is kvalifikálta magát a profi testépítők decemberi csúcseseményére, a Mr. Olympiára.

Sokakat foglalkoztat a kérdés, vajon hogyan szerepel majd a 212 font alatti mezőnyben, hiszen tavaly már ízelítőt kapott a Mr. Olympia világából, csak éppen a klasszikus testépítésben.

„Jellemzően mások az elvárások a 212 font alatti besorolásban, hiszen ebben általában az alacsonyabb, »sűrűbb« atléták érvényesülnek jobban. Ami a mezőnyt illeti, mindenki ismeri a másikat, így nincsenek nagy titkaink egymás előtt. Egyelőre nehéz megjósolni, mi lesz a vége, de titkos vágyam, hogy a legjobb tíz testépítő között végezzek, ám akkor lennék igazán elégedett, ha beverekedném magam a legjobb hat közé. Sajnos most valahol a két kategória között vagyok: klasszikus az alkatom, de nem tudom hozni a klasszikus testépítés súlyhatárát.”

A remek versenyző legfőbb erénye, hogy arányos, a felsőteste kompetitív, ám lábizmain még dolgoznia kell, miközben az izomsűrűségét javítania, s kicsit élesítenie kell. Tudja, hogy ez a legnehezebb kombináció, hiszen könnyű rontani a másik rovására.

Az elmúlt egy év tapasztalatait így foglalta össze.

„A 212 font nekem »élhetőbb« kategória, mint a klasszikus testépítés. Sikerült két osztályban is kvalifikálnom magam az Olympiára, lépdelek előre az Arnold Classic-versenyen is, és eredményesen szerepeltem az utóbbi megméretéseken. Megteszem, ami tőlem telik, amit pedig nem befolyásolhatunk, azt jobb, ha elfogadjuk.”

Nyitó kép: Arnold Schwarzenegger és Molnár Péter

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik