Ezt a gyűlölt gyakorlatot nem szabad kihagyni a Mr. Olympia győztese szerint

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2024.01.05. 10:44
Derek Lunsford bevallotta, ő sem szereti a kitörést, mégis nagyon hasznos gyakorlatnak tartja, amelyet nem szabad kihagyni az edzésprogramból.

Ne mellőzzük a kitörést.

Ezt javasolja a Mr. Olympia címvédője, Derek Lunsford. Ahogyan arról már beszámoltunk, ő lett az első testépítő, aki két különböző divízióban is nyerni tudott, 2021-ben ugyanis ő nyerte meg a 212 font, vagyis a 96 kilogramm alatti versenyzőknek kiírt 212 Olympia elnevezésű kategóriát. Nem csoda tehát, ha a profi és az amatőr testépítők is egyre jobban figyelnek arra, milyen apró trükköket, tanácsokat oszt meg az edzésmódszereiről a harmincéves amerikai sportoló.

Márpedig az egyik YouTube-videójában az úgynevezett sétálókitörés fontosságát hangsúlyozza. Ez a combizmot és farizmot megmozgató, de jó mozgáskoordinációs, egyben nyújtó gyakorlat sokaknak ismerős lehet a testnevelésórákról is.

Mégis sokat veszített a népszerűségéből, elvétve látni olyanokat, akik lábnapon kitörést végeznek a konditermekben – ők a jelentős kisebbség. Pedig Derek Lunsford szerint kimondottan hasznos gyakorlatról van szó, amelyet senkinek sem lenne szabad elhanyagolnia.

„Nekem is ez az egyik legkevésbé kedvelt gyakorlatom – mondta a Mr. Olympia győztese. – Nem akarok hazudni, nem szeretem, nagyon fárasztó, ezért általában az edzésem végére szoktam hagyni. Ha pedig súlyzóval vagy súlyzórúddal végzi az ember, még kimerítőbb.

Sokkal jobban szeretem az olyan gyakorlatokat, amelyeknél érzem, ahogy megfeszül, dolgozik az izom. Itt ez kevésbé érződik, a sétálókitörés azonban nagyon hatékony, ezért nem szabad átugrani. Éppen olyan, mint amilyennek látszik: nem kellemes, de néha azokat a dolgokat is meg kell csinálnunk, amelyekhez nincs kedvünk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik