Horváth Laura óriási sikere, győzött a meghívásos crossfitversenyen

MTI/Csupasport MTI/CsupasportMTI/Csupasport MTI/Csupasport
Vágólapra másolva!
2022.11.02. 09:55
Két világbajnoki ezüst után a magyar sportoló remekelt a pénzdíjas versenyen, ahonnan csaknem 219 ezer dollárt vihetett haza.

A 25 éves magyar sportoló az 1.272 millió dollár (körülbelül 526 millió forint) összdíjazású viadalon tíz feladatsorból (wod) négyet is megnyert a húsztagú női mezőnyben.

Horváth Laurának ez karrierje egyik legnagyobb sikere, 2018-ban és tavaly második volt a sportág világbajnokságán, idén pedig a harmadik helyen zárt a CrossFit Games néven ismert megméretésen. Tavaly hosszabb interjúban is beszélt a Csupasporton a balszerencsés vb-ezüstről.

A férfiaknál a világbajnoki címvédő amerikai Justin Medeiros diadalmaskodott, a győztesek mindkét nemnél 218 868 dollárral gazdagodtak.

A crossfit főként olimpiai súlyemelésből, állóképességi, valamint erőemelő és gimnasztikai gyakorlatokból áll, így a legkomplexebb és legmegterhelőbb mozgásformák csoportjába sorolható.

Néhány hónapja hosszabb sorozatban foglalkoztunk a crossfittel, hiszen kolléganőnk is kipróbálta ezt a sportágat, és egyből beleszeretett, tapasztalatait, élményeit több cikkben összegezte.

A blogsorozat első részében az édesanya sportágválasztásával ismerkedhettünk meg, majd bemutatta, hogyan is kezdődött kapcsolata a crossfittel. A harmadik részben betekintést kaptunk a különböző gyakorlatok kivitelezéséről, később a test átalakulásának tapasztalatairól, illetve a crossfit közösségépítő szerepéről is olvashattunk. A hatodik részben már az első versenyfeladatok is előkerültek, közvetlenül utána az árakról és a sérülésekről is írtunk néhány informatív mondatot, legutóbb pedig Farkas Balázs, az egyik legismertebb crossfitközösség vezetője beszélt a crossfitről és a conditioning edzéstípusról.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik