Valami beindult...

2475674 24756742475674 2475674
Vágólapra másolva!
2012.08.03. 07:08
Nelson Oliveira, Roderick Miranda, David Simao, José Angel, Axel Witsel és nem utolsósorban Salvio. Ezekről a játékosokról lehetett az elmúlt napokban...

Nelson Oliveira, Roderick Miranda, David Simao, José Angel, Axel Witsel és nem utolsósorban Salvio. Ezekről a játékosokról lehetett az elmúlt napokban mindenfélét olvasgatni, főként a portugál és a spanyol sajtóban. Megállapodások, alaptalan és kevésbé alaptalan pletykák. 2-3 héttel a bajnoki rajt előtt elkezdődött a keretezősdi, lássuk, hogyan!Nelson Oliveira, Roderick Miranda, David Simao, José Angel, Axel Witsel és nem utolsósorban Salvio. Ezekről a játékosokról lehetett az elmúlt napokban mindenfélét olvasgatni, főként a portugál és a spanyol sajtóban. Megállapodások, alaptalan és kevésbé alaptalan pletykák. 2-3 héttel a bajnoki rajt előtt elkezdődött a keretezősdi, lássuk, hogyan!

Tudtuk, hogy nem maradhatunk 30-an, de a tavaly nyári ész nélküli kölcsönadogatás után idén némi tudatosságot vélek felfedezni a keret mélyebbé tételében. Mert hát nem a bivalyerős Porto miatt nem lett meg a bajnoki cím, hanem mert 12-13 játékossal nem lehet Portugáliában bajnokságot nyerni, sőt, a világon sehol. Jorge Jesus rotálási képességeit már bíráltuk jó párszor, mert ugye a 27. fordulóban ismerkedett meg a fogalommal mint olyan, utána meg már cseszhettük. Bízom benne, hogy mindent okkal tesz úgy, ahogy ezen a nyáron és meri majd forgatni a csapatot úgy rendesen.

Kezdjük a sort egy kevésbé fontos hírrel. David Simao az Academicánál töltött idény után most a Maritimónál próbálja bebizonyítani jövő nyárig, hogy a jövő Benficájában márpedig helye van. Meg kell hagyni, Jesus semmi esélyt nem adott neki a bizonyításra ezen a nyáron, de ha sikerülne alapemberré válnia a funchali Európa-Liga meneteléssel tűzdelt évadban, jövőre biztos újraértelmeznék a sorsát.

Mégiscsak lesz bal bekk vásár?

Kicsit kanyarodjunk a lehetséges érkezők rovathoz, José Angel a római szerkót cserélheti lisszaboni piros-fehérre, ami több szempontból is érdekes. Egyrészt manapság a Roma tökéletes úton jár ahhoz, hogy egy szürke középcsapattá váljon digóföldön, szó sincs Bajnokok-Ligájáról és bajnoki esélyekről, ez ugye nálunk minden szezonban adott. Másrészt az olasz bajnokság azért erősebbnek tűnhet, még akkor is ha a nemzetközi szerepléssel csodásan cáfolják ezt a klubjaik. Ugyanakkor papíron leálltunk a bal hátvéd kereséssel, emiatt is különösen izgatott vagyok, lesz-e ebből transzfer. Summa Summarum, jelenleg előrelépésnek érezném a klubváltást, mert nem kérdés, melyik csapat most az erősebb.

Eközben biztossá vált, hogy Roderick Miranda és Nelson Oliveira a Depornál tölti a következő idényt kölcsönben, vásárlási opció nélkül. Előbbi esetében abszolút várható döntés született, az állomás annál meglepőbb. Luisao-Garay-Jardel és Miguel Vitor miatt telített a posztja, de talán több lehetőséghez jutott volna egy országon belüli kölcsönadás esetén. Nagy próba lesz, de ha bejátssza magát a la corunai védelembe, többé nem hinném, hogy így lepasszolnánk. Luisao nem játszik örökké... Nelson már váratlanabbul ért, de a stáb úgy ítélte meg, hogy Cardozo és Rodrigo mindenképp elsőbbséget élvez, ami azért rendjén van így. Nem beszélve a nyakunkon ragadt Savioláról, és ki tudja mit tervezünk a maradék Hugo Vieira-Kardec-Mora-Michel kvartettel. Én úgy látom leginkább Morát lenne érdemes megtartani, benne megvan a gól, ami kiegészítő emberként fontos lehet. Nelsonnak játszania kell, gólok kellenek, önbizalom kell! Megvan benne minden ahhoz, hogy klasszis lehessen, csak rajta múlik, hogy alakul a pályafutása. Visszavárjuk!

Újra az érkező rovat, ezúttal azonban a biztos kategória. Klubrekordot jelentő 13 millió Euróért szerződtettük Salviót az Atletico Madridtól. Talán nem én vagyok az egyetlen eme hír hallatán, akinek első gondolata az volt, hogy tavaly, a sikeres kölcsönjáték után csak 8 milliót kért Torrente csapata, akkor sajnáltunk annyit is. Egy év padozás plusz 5-öt ér ezek szerint..? Na de inkább örüljünk neki, nem teszek több köcsög megjegyzést. Óriási kedvenc volt az argentin, nem portugál játékost ennyire talán még sosem várt a Benfica. 2017-ig írt alá, 60 millió Eurós kivásárlási záradékkal. Imádtam Totót, nem fért a fejembe, hogy miért nem szerződtettük tavaly. Csak azóta eltelt egy év és az ő megszerzése előtt is megvoltak a szélsőink, közel 10 misit fizettünk Johnért korábban. Nem vagyok meggyőződve róla, hogy a szélső poszt megerősítésére mindenképp el kellett költenünk közel 25 papírost. Nem fogadnék a kezdő wingerekre a Braga elleni rajton, kíváncsian várom, mi sül ki ebből a versenyből. Így viszont biztosnak érzem Gaitan értékesítését augusztus végéig, most már talán gondolkodás nélkül odaadnánk 18 M fontért a rossz Liverpoolnak. Pedig hónapokkal ezelőtt elképzelhetetlen volt, hogy nem viszi el a United az átigazolási időszak első napján jóval többért. Abból sem lett semmi, amit már lassan elkezdek sajnálni.

Zárásként egy gondolat, amely mindenek felett áll: Axel Witsel, Real Madrid, 40 millió? Nem, nem, és nem... Ez nem történhet meg, már majdnem megvolt Modric, ne adjátok fel! Witsel a miénk, nem adjuk, nem adhatjuk, egyszerűen nem... Még nem...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik