Sportingon innen, avagy az utolsó utáni esély

2475674 24756742475674 2475674
Vágólapra másolva!
2012.04.09. 11:04
Miután szombat este megszületett a számunkra legkedvezőtlenebb eredmény, ezért a cím sajnos jobban aktuális mint bármikor. Nem merek belegondolni...

Miután szombat este megszületett a számunkra legkedvezőtlenebb eredmény, ezért a cím sajnos jobban aktuális mint bármikor. Nem merek belegondolni sem abba, hogy idén a Porto bajnok legyen előttünk, mert ha van szezon, amikor egyértelműen miénk a jobb csapat, akkor az a mostani.Miután szombat este megszületett a számunkra legkedvezőtlenebb eredmény, ezért a cím sajnos jobban aktuális mint bármikor. Nem merek belegondolni sem abba, hogy idén a Porto bajnok legyen előttünk, mert ha van szezon, amikor egyértelműen miénk a jobb csapat, akkor az a mostani.

Oguchi Onyewu, Luis Aguiar, Marcelo Boeck, Santiago Arias, Elias, Andre Carillo, Ricky van Wolfswinkel, Jeffrén, Diego Capel, Valeri Bojinov, Fabian Rinaudo, Emiliano Insua, Stijn Schaars, Alberto Rodriguez, Diego Rubio. Ők a Sporting nyári igazolásai. Nem egy aranylabda esélyes névsor, de azért van itt pár nemzetközi szinten is elismert ismert játékos. Van köztük vissza és van köztük előrelépő. Ezen nevek olvasása után tavaly nyár végén azt gondoltam, hogy a Sportinggal bizony komolyan számolni kell majd. Aztán mégsem. Vagy mégis? Erre az egy meccsre biztosan.

Ha jellemezném kéne őket egy szóval, azt mondanám, kiszámíthatatlanok. A bragai sikerkovács Paciencia kapta azt a hálás feladatot, hogy egy teljesen felforgatott kerettel régen látott magasságokba emelje Lisszabon zöld-fehér csapatát. Nem sikerült neki. Hiába erősítették meg a keretet látványosan, a csapatépítés kudarcba fulladt, a munkáját pedig megköszönték februárban. Utóda a klub legendás gólvágója, Sa Pinto lett, és szép lassan elkezdte bebizonyítani, hogy a vezetőség jól döntött. Mert ugyan a bajnokságban megint lemaradnak a dobogóról, az Európa-Ligában viszont elődöntőzni fognak miután Anglia legújabb kirakatcsapatát is búcsúztatták többek között, és egyáltalán nem lepődnék meg ha a Bilbao-t is legyűrnék.

Na de foglalkozzunk a meccsel is! Végre nem mi leszünk a fáradtabbak! A Sporting múlt csütörtökön Ukrajnában vizitált az EL negyeddöntőjében, mi egy nappal korábban játszottunk Londonban. Az idény célegyenesben, ma pedig véget ér az erőltetett menet. 3 hét alatt jön a 7. meccs, ez a dömping egy angol csapatot is próbára tenne, van is bennünk, szurkolókban némi hiányérzet ami az eredményeket illeti, de tudom, hogy a csapat sincs ezzel másképp.

Az a csapat, amelyik minden bizonnyal most sem számíthat egyik középső védőjére sem. Ennek ismeretében pedig valószínűleg a Javi Garcia-Emerson páros lesz a hátsó alakzat centrumában, Maxi és Capdevila pedig a két szélen. Ez így rendben is lesz, remélem Emersonról nem derül ki közben, hogy a londoni teljesítmény véletlen volt... Ugyanez persze igaz Maticra is. Witsel ugye Witsel, túlbeszéltük. A támadó négyesünk már jóval több kérdőjelet rejt magában, Gaitan helye biztos és Aimar eltiltása miatt szerintem Rodrigo-é is. Viszont nem lepődnék meg ha Nelson Oliveira és Djaló is az első perctől lehetőséget kapna, Jorge Jesus rég okozott igazán nagy meglepetést. Persze sanszosabb Cardozo és Nolito játéka, utóbbi mostanában feltűnően kevésszer kezdett, a győzelmi kényszer miatt most esélyes a csapatba kerülése.

Egy biztos. Veszítenivalója csak egy csapatnak van, és azok mi vagyunk. A Sportingnak teljesen mindegy, hogy a 4. vagy az 5. helyen végeznek a bajnokságban, de ettől még a lisszaboni örök rangadón a José Alvalade stadionban biztos, hogy nagyon kemény meccsre kényszerítenek majd minket. Február elején azt mondtam volna ha bárki megkérdezi, hogy ezen a meccsen ki is kaphatunk, ekkora előnnyel... Hát azóta eléggé máshogy fekszik az a bizonyos leányzó. Nekünk a döntetlen is vereséggel érne fel a Portóval való esetleges összehasonlítás miatt. Különben is, nem lesz itt semmiféle döntetlen! A jobbik csapat győzedelmeskedni fog ez nem a Bajnokok Ligája. Nem volt olyan rég, hogy több mint egy félidőt emberhátrányban játszva is 2-0-ra nyertünk ebben a stadionban...

A mérkőzést a DigiSport Plus élőben közvetíti 21:15-ös kezdéssel, jó meccsezést mindenkinek!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik