Szaúd-Arábia: Szalaiék helyett Nevest és Koulibalyt irányítja a portugál mester

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.01. 23:31
null
Jorge Jesus visszatért az Al-Hilalhoz, de ezúttal klubmenedzserként (Fotó: Getty Images)
A szaúdi élvonalbeli labdarúgó-bajnokság legutóbbi idényében harmadik helyen végző Al-Hilal a hivatalos felületein jelentette be, hogy a legutóbb a Szalai Attilát is edző portugál szakembert, Jorge Jesus nevezte ki klubmenedzserének.

A 68 éves Jesus hazájában 13 csapatot is irányított, mint például a Guimaraes, a Setúbal vagy éppen a Braga, de legnagyobb sikereit két sztárklubnál, a Benficánál és a Sportingnál érte el, előbbit első ízben 321, utóbbit 158 mérkőzésen keresztül irányította, ráadásul impozáns mérleggel.

Jesus első külföldi megbízatását 2018-ban kapta, amikor az Al-Hilal nevezte ki vezetőedzőnek, de hiába átlagolt 25 mérkőzésen meccsenként 2.56 pontot, 2019 januárjában távozott, fél évvel később a brazil Flamengo vezetőedzője lett, majd 2020-ban visszatért a Benficához, melyet egészen 2021 decemberéig vezetett.

Jesus tavaly nyáron vette át a török élvonalbeli Fenerbahce irányítását, mellyel pedig 52 mérkőzésen átlagosan 2.21 pontot szerzett.

A hatszoros portugál Ligakupa-győztes, háromszoros portugál bajnok Jorge Jesus Brazíliában nyert bajnokságot, Szuperkupát, illetve Libertadores-kupát is, az Al-Hilalt pedig Szuperkupa-győzelemre vezette.

A portugál szakember Szalai Attila csapatával ezüstérmes lett és Török Kupát nyert, de a vezetőség nem hosszabbította meg a szerződését, így most visszatért a – közelmúltban Rúben Nevest (Wolves) és Kalidou Koulibalyt (Chelsea) is átigazoló – szaúdi Al-Hilalhoz, ahol ezúttal klubmenedzserként tevékenykedik majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik