Seggreesve

2471092 24710922471092 2471092
Vágólapra másolva!
2012.02.21. 02:02
Nemhogy felállni nem sikerült a hétközi vereség után, de a Guimaraes kihúzta alólunk még a széket is. A kapott gól utáni tanácstalanság és...

Nemhogy felállni nem sikerült a hétközi vereség után, de a Guimaraes kihúzta alólunk még a széket is. A kapott gól utáni tanácstalanság és impotencia meglehetősen szokatlan volt a mi elkényeztetett, akciókhoz és gólokhoz szokott szemeinknek. Hogyan tovább?Nemhogy felállni nem sikerült a hétközi vereség után, de a Guimaraes kihúzta alólunk még a széket is. A kapott gól utáni tanácstalanság és impotencia meglehetősen szokatlan volt a mi elkényeztetett, akciókhoz és gólokhoz szokott szemeinknek. Hogyan tovább?

Meg kell mondjam elég peches vagyok, hiszen először kell értékelnem bajnoki meccset és rögtön egy kellemetlen vereség az, amit boncolgathatok. Igazán nehéz értékelni a csapat teljesítményét, tulajdonképpen nem is lehet. Értékelhetetlen.

Már az elején rossz érzések kavarogtak bennem, amiket hirtelen nem tudtam hova tenni, hisz mindig nyerünk. Nincs olyan, hogy kikapjunk. Főleg ezektől! Persze, aztán gyorsan kaptuk is a gólt, ami egyfelől kijózanított, másfelől pedig megalapozta a tudatalatti gyanakvásaimat.

NézhetetlenNa de korántsem volt veszve még semmi, hisz csak a 37. percben jártunk. Bőven volt még idő fordítani, amit biztosra vettem, hogy megtörténik. A percek peregtek, a független fociszeretők alvás ellen védekezve átkapcsoltak a Való Világra, én pedig szépen lassan tudatosítottam, hogy a három pont megszerzése itt már gyakorlatilag lehetetlen lesz.

Az "akcióink" nagy része a bal oldalon próbált kiteljesedni, ami már magában nehéz szülés, hisz ott van Emerson, akinek a játékában annyi kreativitás sem lakozik, mint egy Modern Talking dalszövegben. Ha a jó szerencsének köszönhetően mégis megfelelő labdát adott Nolitónak, akkor az utóbbi ügyetlenkedte el a dolgot, nehogy eljussunk egy gólhelyzetig.

Ez így igaz. Egy-két szánalmas eseten kívül még csak gólhelyzetünk sem volt, ami meglehetősen fájó és szokatlan nekünk. Egy életerős távoli lövés is jól jött volna olykor, de az eszébe sem jutott senkinek. (Egyedül Garay próbálkozott egy ilyennel az utolsó percekben, de azt nem nevezném lövésnek.) Na de akkor mit csináltunk a pályán, hisz a labdatartás minket igazol? Passzolgattunk serényen és beadásokkal próbálkoztunk. Igen, mert nálunk veszélyes és jól fejelő játékosok vannak. Hát hogyne! Nemhogy kapura tartó fejest nem láttunk, de még csak megnyert fejpárbajt sem az ellenfél kapujánál. Márpedig úgy nehéz. Összesen 12(!) szögletet végezhettünk el, amelyek ugyancsak kiábrándítóak voltak. Egy-két esetben ezt ráfoghatjuk az undok,mocsok,szemtelen újságírókra és kamerásokra, akik igencsak otthon érezték magukat, és úgy odacuccoltak a szögletzászlóhoz, hogy legfeljebb a fejüket lehessen elrúgni onnan. Bruno és Gaitán valószínűleg el is játszhattak a gondolattal, mert mint mondtam, borzalmas szögleteket láthattunk.

Luisao is hiába ugrált a szögleteknél

A védelemről is szólni kéne néhány szót, de igencsak nehezemre esik valami ésszerű kritikát megfogalmazni a jó ízlés határain belül. Általában Luisaót pécézem ki, ha kötekedős hangulatban vagyok, így most is rajta csattan az ostorom. Egyszerűen hihetetlen, hogy olykor hogyan képes nyugodt helyzetben, szemtől szembe odapasszolni az 5 méterre lévő ellenfélnek a labdát, hogy aztán azok 3 a 2 ellen a semmiből támadhassanak.

guimaraesi gólörömA kapott gólunk mellett sem lehet elsétálni, tudva, hogy három védő között volt képes berúgni azt a fránya lasztit a méltán híres Toscano. Három védő sem volt képes egyetlen favágó mozdulattal elrúgni a labdát a fenébe, (megjegyzem, Matic volt a legközelebb hozzá, csakhogy ismét ujjal mutogathassunk) márpedig néha ez a megoldás.


Egy embert tudnék talán kiemelni a csapatból, az pedig sokadszorra is Pablo Aimar. Persze neki is voltak hibái, nem is erről van itt most szó, de a küzdeni akarása igencsak csodálatra méltó. Ő az, aki kihajtja a belét is értünk és odateszi magát, sokszor testi épségét is kockáztatva ezzel. A többiek ilyet miért nem tudnak?

Bármennyire is nehéz, de fel kell állnunk innen. Szombaton Coimbrába látogatunk és talán nem ez lesz a legalkalmasabb alkalom a regenerálódásra, de nincs más választásunk. Pokoli nehéz meccsek jönnek, ahol nincs helye a rossz formának! Főleg úgy, (és most figyeljen mindenki) hogy tervben van egy Bajnokok Ligája győzelem is. Mert miért ne?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik