Légiósok: Bencze Antal négy és fél év után elköszön portugál klubjától

PIETSCH TIBORPIETSCH TIBOR
Vágólapra másolva!
2022.12.30. 14:15
null
Bencze Antal négy és fél év után távozhat a Vitória Guimaraestől (Fotó: Getty Images)
Négy és fél évet tartó „kaland” érhet véget: a Nemzeti Sport értesülése szerint Bencze Antal szerződést bonthat a Vitória Guimaraes csapatával. A 20 esztendős kapus szabadon igazolhatóvá válik, úgy tudni, már több magyar klubnál is felvetődött a neve.

Bencze Antalról legutóbb július végén írtunk hosszabban, az apropót az szolgáltatta, hogy bekerült a Vitória Guimaraes Felcsútra utazó keretébe. A Puskás Akadémia elleni Európa-konferencialiga-selejtezőn végül nem állt be, de már az nagy szó volt, hogy az első csapattal tarthatott. A 20 éves kapus akkor a Nemzeti Sportnak elmondta, szeretne folyamatosan a felnőttekkel edzeni és a B-csapatban védeni, hogy tovább fejlődhessen.

Nos, ez így is történt az ősszel, ám most arról kaptuk tájékoztatást, hogy Bencze Antal közös megegyezéssel szerződést bont klubjával, minek következtében egy négy és fél éve tartó időszak zárul le az életében. A karrierjét a Ferencvárosban kezdő, majd a Dalnoki Akadémiában folytató, 2014-ben az MTK-hoz igazoló kapus 2018 nyarán szerződött Guimaraesbe, ahol végigjárta a szamárlétrát: az U17-es csapatból indulva jutott el a felnőtt keretig. Noha a portugál klub első csapatában nem állhatott kapuban tétmérkőzésen, a B-csapatban 38 meccsen védett. Nem kizárható, hogy a korábbi korosztályos válogatott kapus itthon folytatja, úgy tudni, több NB I-es klubnál is felvetődött már a neve.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik