Estorili csípős

2475674 24756742475674 2475674
Vágólapra másolva!
2013.01.06. 09:01
Újonchoz látogatni sosem jó, ráadásul az Estoril várakozáson felül teljesít eddig. Nekik az év meccse jön Portugália legnagyobb és legnépszerűbb...

Újonchoz látogatni sosem jó, ráadásul az Estoril várakozáson felül teljesít eddig. Nekik az év meccse jön Portugália legnagyobb és legnépszerűbb csapata ellen, mi csupán főpróbázunk a bajnoki döntő első felvonására. Pont ebből adódóan hihetetlenül fontos lenne megszereznünk mindhárom pontot. 2013 első beharangozója érkezik.
Újonchoz látogatni sosem jó, ráadásul az Estoril várakozáson felül teljesít eddig. Nekik az év meccse jön Portugália legnagyobb és legnépszerűbb csapata ellen, mi csupán főpróbázunk a bajnoki döntő első felvonására. Pont ebből adódóan hihetetlenül fontos lenne megszereznünk mindhárom pontot. 2013 első beharangozója érkezik.

Először is fontosnak érzem, hogy beszéljünk egy kicsit erről a bajnokimentes három hétről, hiszen két ligakupa, valamint egy portugál kupa mérkőzést is vívtunk. Nem azért maradtatok posztok nélkül, mert nagyképű köcsögök lennénk, akik nem hajlandóak beszámolni a ligakupa és a kupa ezen szakaszáról, hanem mert..., vagyis, de. A ligakupát már inkább benfikupaként emlegetik, hiszen mind a négy kiírását csont nélkül nyertük meg eddig, a portugál kupában pedig fogalmam sincs hirtelen, hogy mikor jutottunk el utoljára a negyeddöntőig.

Nos, most szerdán örömfocival jutottunk a nyolc közé, Cardozo ha akar sem tud mesterhármasnál szarabbul teljesíteni, Rodrigo duplázott, és a megsajnált Lima is berúghatott egy büntetőt 5-0-nál, miután a ligakupában - Óscar elöl elvéve/megkapva a lehetőséget - hibázott. A benfikupában nem volt parádézás, csak szenvedés a köbön, de a két meccsen hozott négy pont megalapozta a továbbjutást. Jesus kellően rotált, így olyan játékosok is lehetőséget kaptak, akik nélkül a tavalyi Benfica elképzelhetetlen lett volna, Gaitán, Bruno César, vagy éppen Rodrigo. Utóbbit leszámítva őket el is fogjuk veszíteni szépen, mivel a Jesus-Salvio szerelem teljesen ellehetetleníti őket. És ereje teljében lévő 23-24 éves játékosok nem fognak padozni teljes szezonokat, főleg nem egy jobb lábas Dzsudzsák mögött, aki mindkettőnél bőven gyengébb szintet képvisel.

Jesus bá, játszanánk végre normális meccseken is!

Túl a kitérőn és a tőlem megszokott szálviózáson, nézzük meg, hogy miért nem lesz könnyű menet ez a holdfényes vasárnapi kirándulás. Nem azért, mert olyan sokat kéne utazni, hiszen Lisszabontól masszív 15 km választja el Estorilt, és igazán hideg sem várható a portugál riviérán. Horthy Miklós nem volt hülyegyerek, ha ide emigrált, annyi szent.

Azért lesz nehéz, mert az Estoril lelkes, jómunkás csapat, akik 12 forduló után a hatodik helyen állnak, akik előszeretettel karolnak fel a nagy hármasnak nem kellő fiatalokat. Valamint a hazai pálya ebben az esetben tényleg számít, hisz egy Rio Ave elleni botlást leszámítva csak a Porto tudott küzdelmes győzelmet aratni itt. És a hazai mester, Marco Silva is ért annyira a futballhoz meglátásom szerint, hogy tudja, a jobb szélen - nekik ugye bal - verhető ez a Benfica. Maxi védekezési teljesítménye értékelhetetlen a szezonban, Salvio pedig szimplán fos, akinek a "cseleit" még a másodosztályú félprofik sem ették meg, védekezni ugye nem tud. Tehát a jobb oldal magában foglal egy játékost, akinek derogál a védekezés, és egy olyat, aki pedig alkalmatlan rá, és emellett támadásban is négy meccsenként van értékelhető megmozdulása.

És ha ez Estorilban nem is fog komoly problémákat okozni, majd egy hét múlva Alex Sandro, Varela és a többi portói úgy darálja be a jobb szárnyunkat, hogy öröm lesz nézni. A portistáknak legalábbis biztosan, nekem nem annyira. Kicsit előreszaladtam, de nehéz csak ezzel a meccsel foglalkozni jelenleg.

Óscar : 2 bajnoki 1 kupameccs = 9 gól

Mindenesetre remek formában vagyunk, Cardozo élete szezonját futhatja, és mindenképp említésre szorul, hogy szerdán az ügyeletes triplájából kettőt is Rodrigo készített elő, tehát már nyoma sincs a korábbi állandó rivalizálásnak és önzősködésnek. Aimar a hírek szerint újra egészséges, kíváncsian várom, kap-e majd lehetőséget a meccsen, és Jardel is rendben van a hétközi kisebb sérülés után. Jesus ki fogja küldeni a szíve szerint legerősebb kezdőt, mert ő is tudja, nem mindegy, hogy mekkora előnnyel készülhetünk majd jövő vasárnapra. Bizony, hogy nem mindegy.

Nagyon nehéz meccsre számítok, hiszen veretlenül állunk az élen, és nem jöhet ki a lépés minden meccsen. Vagy mégis?

DigiSport 1, 21:10!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik