Akkor most ki melyik kalapba való?

Vágólapra másolva!
2013.10.02. 08:10
Következik az a csoportmérkőzés, ami nagyban meghatározza az idei Bajnokok-Ligája szereplésünk sikerességét. Miért? Egyszerű a válasz. Ha...

Következik az a csoportmérkőzés, ami nagyban meghatározza az idei Bajnokok-Ligája szereplésünk sikerességét. Miért? Egyszerű a válasz. Ha sikerül kedvező eredményt elérnünk (győzelem, döntetlen), saját kezünkbe kerül a sorsunk, ha nem, megszívjuk. Miért szívjuk meg? Mert akkor nagy valószínűséggel a második helyről jutunk majd tovább, az pedig elnézve a leendő csoportgyőzteseket, nem sok jóval kecsegtet. Másfelől láthattuk korábban, hogy a Platini vezette vezérkar nem nézi jó szemmel a _kisebb csapatok menetelését, csak ideig-óráig. Jó példa erre a két szezonnal ezelőtti cselzi elleni negyeddöntő, ahol mindkét meccsen mérkőzést befolyásoló tévedése volt az aktuális játékvezetőnek, érdekes módon mindkétszer a mi kárunkra. Szóval szedjük össze magunkat, mert ez most jóval többről szól, mint elsőre tűnhet!Következik az a csoportmérkőzés, ami nagyban meghatározza az idei Bajnokok-Ligája szereplésünk sikerességét. Miért? Egyszerű a válasz. Ha sikerül kedvező eredményt elérnünk (győzelem, döntetlen), saját kezünkbe kerül a sorsunk, ha nem, megszívjuk. Miért szívjuk meg? Mert akkor nagy valószínűséggel a második helyről jutunk majd tovább, az pedig elnézve a leendő csoportgyőzteseket, nem sok jóval kecsegtet. Másfelől láthattuk korábban, hogy a Platini vezette vezérkar nem nézi jó szemmel a _kisebb csapatok menetelését, csak ideig-óráig. Jó példa erre a két szezonnal ezelőtti cselzi elleni negyeddöntő, ahol mindkét meccsen mérkőzést befolyásoló tévedése volt az aktuális játékvezetőnek, érdekes módon mindkétszer a mi kárunkra. Szóval szedjük össze magunkat, mert ez most jóval többről szól, mint elsőre tűnhet!

Paris SG

Volt egy sokak szerint nagyképű és nevetséges beharangozóm a sorsolás után, az ő kattintásukat is köszönjük, igaz, a számláló hónapok óta szarik a farmra. Ebben azért részletesen kitértem a párizsiakra, ezért most nem kezdeném az alapokkal. Alapvetően pont ugyanannyira követem őket most is, mint amikor még középcsapat voltak, és küzdöttek az Uefa Kupa, később Európa liga helyekért. Figyelem az eredményeiket, gólszerzőt, néha a kezdőt, kit cseréltek be, persze csak ahogy időm engedi. Amit ennyiből megállapítottam eddig, hogy stabilan nyerik a kötelező meccseket, sziporkázás nélkül, viszont a Monacóval nem bírtak otthon a Ligue 1 új álommeccsén. Blanc rotálgat, mondjuk ekkora keretből nem nehéz, összességében engem személy szerint meglepne, ha idővel nem lépnék le a mezőnyt, de majd meglátjuk, most amúgy sem ez a lényeg.

Itt a BL-ben elmentek Görögországba, egy félidőn keresztül azt sem tudták, mi van, egyszer lőttek kapura, igaz, az gól lett. Szegény Olympiacos 3-4 alkalommal is betalálhatott volna, nem jött össze, aztán a második félidőben olyan látványosan lőtte tökön magát a görög csapat, hogy azért még a mennyei megye 3-ban is ostorcsapkodásokkal vegyített műfaszos seggbekúrás jár. A mezőnyben ugyan átvette az irányítást a PSG, de aki a semmiből, 3 szöglet után kap 3 fejes gólt...

Benfica

Ha azt érezném, azt mondanám, hogy ez a meccs igen jókor érkezik, hazudnék. Viszont ha azt írnám, hogy baszott rosszkor, na, az már helytállóbb! Idén eddig két arcunkat mutattuk meg: van az átlagos, és a kilátástalanul katasztrófális. Párizsban egyikért sem jár majd pont ma este, úgyhogy remélem beújítunk valamit. Ami a hétvégéhez képest mindenképp jó hír, hogy a védelem két szélére visszatér Siqueira - Amúgy milyen a LaLigában az alapozás? Elhoztuk Siqueirát, de állandóan pihentetni kell, meg nem bír még 90 percet, mert nincs jó erőben... - és André Almeida, viszont bármennyire kampányoltam a Matic-Fejsa páros ellen, szinte biztos, hogy a szerb duó kezdhet a védelem előtt. Az oly sokszor vita tárgyát képező támadónégyes is átalakulhat, Gaitán kerülhet a bal szélre, Djuricic pedig Cardozo (Lima?) mögé. Enzo is maradhat régiúj helyén, a jobb oldalon, ami a védekezés szempontjából akár még jól is jöhet, viszont aligha az ő oldalán akarjuk majd szétkontrázni a meccset.

A mérkőzés

Bárki bármit nyilatkozik majd, mi biztosan az ikszért megyünk. Sokatmondó adat, hogy az elmúlt két évben nem volt idegenbeli győzelmünk a BL-ben, pedig aztán nem mindig egy szarrá vásárolt _sztárcsapat, vagy éppen Real Madridok ellen mérkőztünk. Az lesz ezzel a legnagyobb baj, hogy a védelmünk egyelőre nagyon sebezhető, főleg középen, Luisao lassúsága miatt. Őszintén szólva nincs elképzelésem arról, hogy mi az elképzelés egy Ibrahimovic vagy Cavani, pláne mindkettő ellen. Talán Fejsa, esetleg Matic folyamatosan a védelem vonalában lesz, hogy besegítsen? Meglátjuk. Blanc nem egy Mourinho, még egy Jorge Jesus sem, de azt nem nehéz látni ezen a Benficán, hogy hol verhető a leginkább. Nem tartok attól, hogy a középpályát teljes egészében ne tudnánk kontrollálni, attól, mert valakiért sok pénzt fizetnek, nem feltétlenül jobb annál, akit ingyen kapunk 25 milió font mellett David Luizért, vagy éppen annál, aki csupán 5-6 millióba került. A támadószekció pedig bárhogyan is áll fel, kreatívnak és veszélyesnek kell lennünk, amikor ott az esély, láthattuk, hogy egy tehetséges szlovák srác nem is olyan régen milyen könnyedén felfűzött, majd elfektetett úgy 70-75 millió eurót, ráadásul ebből olyan 45 most sérült is.

A Blanc csapat is tudja, miről dönthet ez az ütközet, biztosan pörögni fognak, nem úgy, mint Görögországban. Nem tudom elképzelni, hogy kapott gól nélkül abszolváljuk a meccset, amivel nincs gond, csak legalább ugyanennyiszer kell majd nekünk is betalálni. Remélem JJ is, a srácok is tisztában vannak a meccs jelentőségével, és megmutatjuk, mire vagyunk képesek valójában, mert ez idén még egyszer sem jött össze. Mikor, ha nem most?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik