Többet kaptunk a vártnál

2471092 24710922471092 2471092
Vágólapra másolva!
2013.02.15. 00:02
Azt hiszem nem túlzok, ha azt mondom, hogy jóformán senki sem számított arra a kezdősorra, amelyet JJ pályára küldött a Leverkusen ellen. Így...

Azt hiszem nem túlzok, ha azt mondom, hogy jóformán senki sem számított arra a kezdősorra, amelyet JJ pályára küldött a Leverkusen ellen. Így, ebben a formációban még nem játszott a csapat ezt megelőzően, de úgy látszik, hogy mesterünknek nemhogy csak töke van, hanem rohadt nagy stratéga is, ugyanis ezzel a felállással telibe találta a szöget, az eredmény pedig magáért beszélt.Azt hiszem nem túlzok, ha azt mondom, hogy jóformán senki sem számított arra a kezdősorra, amelyet JJ pályára küldött a Leverkusen ellen. Így, ebben a formációban még nem játszott a csapat ezt megelőzően, de úgy látszik, hogy mesterünknek nemhogy csak töke van, hanem rohadt nagy stratéga is, ugyanis ezzel a felállással telibe találta a szöget, az eredmény pedig magáért beszélt.

Artur - 8.0

Az utóbbi időben nagy volt az elégedetlenség a teljesítményével kapcsolatban, de ezen produkciója után a kétkedők alighanem elhallgatnak majd egy ideig. Volt egy darab bravúrja, plusz két-három olyan védése, amit bravúrnak nevezni talán már túlzás, de mindenképpen nagy hárításnak minősül. Lényeg a lényeg, neki volt a legnagyobb szerepe abban, hogy megúsztuk a meccset kapott gól nélkül.

André Almeida - 7.0

Nagyszerű húzás volt JJ-től, hogy őt tette a kezdőbe Maxi helyett. Meg kell jegyezni, hogy elsősorban a jó és hatékony védőmunkát vártuk el tőle, a támadásokba való bekapcsolódás most másodlagos szempont volt. Védekezni mindenképpen jobban tud mint Maxi, ezt ma bebizonyította, bár a hiba azért benne volt a játékában, de ez írható a tapasztalathiány számlájára. Ez összességében nem lenne hetes, a gólpassza miatt viszont felfelé kerekítek. Én egyébként nagyon meg voltam vele elégedve.

Luisao - 7.5

Nagyon féltem a meccs előtt, hogy Schürrle és társai túl nagy tempót diktálnak majd neki, de utóbb kiderült, hogy nem kellett volna. Luisao nagyszerűen megoldotta a feladatát, a szerelései fontosak és pontosak voltak. A biztos góltól - ha jól számoltam - két alkalommal mentett meg minket kulcsszereléseivel, Kiesslinget pedig Garay tanítóbácsival karöltve kivették a játékból.

Ezequiel Garay - 7.5

Egy igazi védőbástya volt. Ha a Leverkusen rá vezette a támadást, akkor szinte nem is izgultam, annyira jól végezte a dolgát, ráadásul tette ezt elegánsan, szabálytalankodás nélkül.

Lorenzo Melgarejo - 8.0

Na jó, ez a nyolcas osztályzat kicsit elfogult a részemről, de hát nem tudok neki ettől rosszabbat adni, ha egyszer a meccs utolsó perceiben a gólvonal elől, szinte vetődve fejelte ki a labdát. Azt is hozzá kell tenni, hogy az a mozdulat egyáltalán nem volt könnyű, és ha lábbal próbálja meg valahogy elrúgni a lasztit, akkor nagy valószínűséggel góllal végződött volna a dolog. Egyébként nem játszott rosszul, végig a helyén volt és a védekezésből is jól kivette a részét. Castro ugyan néha elment mellette, de én már teljes bűnbocsánatban részesítettem minden eddig elkövetett hibája miatt, szóval azt is elnézem neki.

André Gomes - 6.0

Ő volt JJ másik nagy, viszont kevésbé sikeres húzása. Azt már nem tudjuk meg, hogy mit tett volna hozzá a játékhoz, ha nem sérül le még a félidő előtt, viszont addig a percig nem sok minden jut az eszembe róla.

Nemanja Matic - 7.0

Lassan már ott tartunk, hogy tényleg ő lesz a kedvencem és nem csak a 21-es szám miatt. Gondolt egyet, elővette ismét a technikás énjét, aztán olyan cseleket mutatott nekünk a legváratlanabb helyzetekben, hogy még a sósperecet is félrenyeltem. Ezen kívül igen hasznosan játszott és nem felejtette el, hogy első számú feladata a szűrés, no meg a labdaszerzés.

Nico Gaitán - 6.5

Nem nagyon jött be neki ez az újfajta szerepkör. Hátrébb kellett játszania a megszokottnál, ami értelemszerűen az időnkénti védekezést is megkövetelte tőle, abban meg ugyebár nem nagyon jeleskedik. Az első félidő vége felé el is felejtettem, hogy a pályán van, annyira eltűnt, viszont a második játékrészben azért már összekapta magát valamennyire.

Urreta - 6.5

Ficánkolt, ficánkolt, de amikor helyzetbe került, akkor megilletődött a lelkem. Azt hiszem volt két ilyen eset is. A pontrúgásokat viszont nagyon jól végzi el, azt meg kell hagyni. Érdemes lesz őt figyelni és remélem továbbra is megkapja majd JJ-től a bizalmat, ha nem is kezdőemberként.

Ola John - 5.5

A csapat leggyengébbje volt, azt hiszem. Nem ment neki a játék és ez leginkább a kontráink alatt jött ki, amelyek nagy részt az ő hibái miatt döglöttek be. A passzai pontatlanok voltak és akadt egy nagyobb helyzete is, ahol rossz megoldást választott. Nem az ő napja volt, na.

Óscar Cardozo - 7.0

De csak a gól miatt. Sajnos ő volt ennek a taktikának az áldozata, mivel szinte soha nem jutott el hozzá a labda. Nem is nagyon lehetett hallani a nevét, csak a gólnál, de akkor aztán nem spórolt vele az arab kommentátor. Egyébként végre ismét okosan használta ki a helyzetét hosszú idő után, ami különösen értékes, hiszen az egész meccsen csak ez az egy volt neki.

Enzo Pérez - 6.5

Ő váltotta a sérült André Gomest. Védekezésben időnként hasznosnak bizonyult, de a támadásoknál nem is láttam. JJ valószínűleg a defenzív üzemmódot kapcsolta csak be a multifunkcionális spílerünk beállításainál.

Salvio bő fél órát kapott, ezalatt nem tett le az asztalra semmi említésre méltót, csak egy lövést éles szögből, ami meg sem közelítette a kaput. Lima Cardozót váltotta, ám a neki jutott húsz perc alatt a védekezésé volt már a főszerep, így szinte nem is futott össze a labdával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik