Szülinapi rövidhírek

2475674 24756742475674 2475674
Vágólapra másolva!
2013.02.28. 18:02
Az a bizonyos megreformálás elkezdődik, mikor máskor, mint imádott csapatunk 109. születésnapján. Lesz szó a ligakupáról, és bár nincs átigazolási...

Az a bizonyos megreformálás elkezdődik, mikor máskor, mint imádott csapatunk 109. születésnapján. Lesz szó a ligakupáról, és bár nincs átigazolási időszak, van miről beszélni a keretet illetően is. Kezdjünk is neki!Az a bizonyos megreformálás elkezdődik, mikor máskor, mint imádott csapatunk 109. születésnapján. Lesz szó a ligakupáról, és bár nincs átigazolási időszak, van miről beszélni a keretet illetően is. Kezdjünk is neki!

Tegnap nem mindennapi dolog történt velem. Tökéletes streamet találtam a bragai ligakupa elődöntőre, de megmondom őszintén, csak félszemmel követtem az eseményeket. Miért? Mert idén utolsó utáni helyen áll a Benfikupa ligakupa, ez látszott a kezdőcsapaton is, miután egyszerre került be többek között Urreta, Roderick és Jardel is, Lima, Matic és Salvio el sem utazott a meccsre. Ja, és ütközött a Sherlock évadzáró részével is, hülyét kaptam a végén. Valaki megírhatná, hogy lesz-e folytatás, aki képben van. Mindenesetre annyit láttam, hogy egy szenvedős 0-0 lett a vége, halál nyugodtan kikapcsoltam a gépet, gondoltam, ez remek eredmény a hazai visszavágó előtt. Majd reggel rájöttem, hogy nincs visszavágó, ráadásul ki is estünk egy büntetőpárbaj következtében. Rohadjak meg, tavaly még két meccses volt az elődöntő. A ligakupa pont annyit ért, amennyit rászántam, vagy még annyit sem, legalább szereztünk Quimnek egy felejthetetlen estét, tőle aztán nem sajnálom.

Viszont az elmúlt hetekben nem teljesen hivatalos információk szerint két szerb játékossal is megállapodást kötöttünk, mégpedig az Ajaxban parkolópályára helyezett Miralem Szulejmanival, és a Heerenveenben remekül teljesítő Filip Gyuricsiccsel. Famate szerint így helyes a nevük, én pedig jó beosztott vagyok, bármennyire is bassza a szemem.

Szulejmani nagy tehetségként került Hollandiába 18 évesen, a Heerenveenben két alatt 34 meccsen 15 gólt szerzett, jól ment a játék, vitte is az Ajax, holland rekordot jelentő 16 millió Euróért. Évekig minden jól alakult a bal lábas szélsőnek, húzóember volt, aztán tavaly márciusban súlyos sérülést szenvedett, minek következményeképpen a szezon végéig már nem játszhatott. A mostani idényre rendbe jött ugyan, viszont már kevesebb lehetőséget kapott, majd jelezte a vezetőségnek, hogy ha ez így marad, ő bizony biztos nem hosszabbítja meg a nyáron lejáró szerződését. Nos, az ilyen megnyilvánulások Hollandiában sem nyerők, azóta lelátózik bőszen, viszont nyártól bizonyíthatja, hogy nem véletlenül akarta nem is olyan régen megszerezni az Arsenal vagy a Liverpool.

Gyuricsics esete nem annyira egyszerű, neki jövő nyárig van élő kontraktusa, ennek fényében érdekes, hogy február végén cikkeznek bármiféle megállapodásról. A 21 éves válogatott támadó középpályás 2010 óta játszik az Eredivisieben, tulajdonképpen Szulejmanit váltotta a Heerenveennél, ha úgy tetszik. Ilyen jellegű játékos mindenképp elfér a keretben, Aimar biztosan távozik szerződése lejártával, Carlos Martins pedig sérülékenységével kerget mindenkit a sírba. Kíváncsian várom, tényleg érkezik-e majd a nyáron.

Akárhogy is, úgy tűnik, próbáljuk minimalizálni a dél-amerikai kísérletezgetéseket, amit nem is bánok, mivel az elmúlt 1-2 évben nem érkezett onnan hosszú távon használható erősítés. Illetve de, Bruno César, de őt elveszítettük a senkiházi Salvio miatt. Úgyhogy mielőtt felhúznám magam, inkább...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik