Vajon vasárnapra elfelejtjük a tavalyi jelzőt?

2475674 24756742475674 2475674
Vágólapra másolva!
2012.11.03. 12:11
Megmondom őszintén, engem leginkább ez a kérdés foglalkoztat. A Gil Vicente elleni játék újra magabiztossá tett, meg sem fordul a fejemben, hogy...

Megmondom őszintén, engem leginkább ez a kérdés foglalkoztat. A Gil Vicente elleni játék újra magabiztossá tett, meg sem fordul a fejemben, hogy ne egy újabb győzelem kerüljön a bajnokság margójára. Megmondom őszintén, engem leginkább ez a kérdés foglalkoztat. A Gil Vicente elleni játék újra magabiztossá tett, meg sem fordul a fejemben, hogy ne egy újabb győzelem kerüljön a bajnokság margójára.

A keddi Bajnokok Ligája mérkőzése miatt már tegnap megnyitotta az aktuális fordulót a Porto, és hiába bíztam a Marítimóban - nem nagyon, csak egy kicsit -, a hazai győzelem nem maradt el. Ráadásul az 5-0 azt jelenti, hogy minimum egy négyest kéne gurítani a Luzban az első helyért annak a Guimaraesnek, akinek ez év januárjában ezt idegenben is megtettük. Persze a győzelem a legfontosabb, mivel mi, benfiquisták igazán tudjuk, hogy szart se ér 20 fordulón keresztül vezetni a bajnokságot, ha az utolsó két meccs már tét nélküli. És nem miattunk. Illetve kicsit mégis, de ebbe most nem kívánok belemenni.

A BL minket is érint még, csak mi egy nappal később lépünk majd pályára. Ez valamilyen formában biztosan hatással lesz a mai mérkőzésre, mert ha csak egy hangyafasznyival is, de most a szerdai meccs tűnik fontosabbnak. Egy esetleges váratlan pontvesztés a bajnokságban még javítható lenne, a BL-ben már nem. Persze ez egy olyan verzió, ami úgysem fog megtörténni. Láthattuk a múlt héten, hogy egy teljesen felforgatott "B" csapat milyen tükörsima győzelmet hozott, Lisszabonban pedig "Nico és Salvio is alkalmas a játékra". Hogy ez előny, vagy hátrány, majd a mérkőzés igazolja, utóbbi akkor is játszana az első perctől, ha Enzo és 'baby John triplázott volna.

Jesus már tudja a tutit ma estére. Remélem.

Jorge Jesus nincs könnyű helyzetben, hiszen játszatta André Gomest, Luisinhót, 'baby Johnt, és ahelyett, hogy megbuktak volna, egytől-egyig jól futballoztak, jogosan mondhatják adott esetben, hogy miért Melgarejo, urambocsá' Salvio? Az is eszembe jutott, hogy egyfajta igazolásnak szánta a barcelosi meccset, hogy ő márpedig nem véletlenül nem bízik ezekben a játékosokban. Ehhez képest például Luisinho gólt szerzett, zakatolt fel s alá, talán a meccs legjobbja volt. Kicsit amorf elképzelés, de JJ-tól abszolút kitelik. Az én szememben csak egy valami bukott meg, Cardozo és Lima, együtt. Csak az a probléma, hogy ezt nem elrettentő példának szánta, hanem abszolút komolyan.

Na de beszéljünk egy kicsit a vendégekről is, mielőtt udvariatlan tuskónak titulálna bárki. A Vitória jelenleg ötödik, de ebből messzemenő következtetéseket nem szabad levonni. A Gil Vicente negyedik helyen állt, mégsem ment vele sokra, láthattuk. Gyűjtögetik a pontokat, győztek például Coimbrában, ahol mi emberelőnyben örülhettünk az iksznek, viszont simán kikaptak Portóban és a Bragától hazai környezetben. A Sporting elleni pontszerzés már nem bravúrkategória, habár az első fordulóban még annak tűnhetett.
Nagyon remélem, hogy nem ma este cáfolnak rám, és sima győzelemnek örülhetünk a végén, talán még az első hely visszaszerzése is sikerülhet. De ahhoz szükség van a tavalyi Benficára, könnyed és eredményes támadófutballal, fullasztó passzorgiával. És akkor végre elhagyhatjuk a tavalyi szócskát, ami engem már igencsak frusztrál.

Az A Bola szerint ez a csapat fut ki a Luzban ma este. Ennyit arról, hogy mennyit jelent Jesusnak egy magabiztos idegenbeli győzelem, és a vele járó teljesítmények. Egyszóval semmit. Kíváncsian várom, hogy így lesz-e, és ha igen, mi valósul meg a vártakból.

A mérkőzést a DigiSport 2 21:30-tól élőben közvetíti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik