Gólgála, negyedgőzzel

Vágólapra másolva!
2012.04.22. 01:04
Miután a meccs mindenféle izgalmat nélkülözött, egész végig pörgött az agyam, mint egy betonkeverő. Persze nem azon gondolkoztam, hogy megsüketülnek-e...

Miután a meccs mindenféle izgalmat nélkülözött, egész végig pörgött az agyam, mint egy betonkeverő. Persze nem azon gondolkoztam, hogy megsüketülnek-e Bud Spencer jobbos tenyerese után a film -on, hanem a következő fordulón. Képes ez a Maritimo arra, hogy segítsen rajtunk?Miután a meccs mindenféle izgalmat nélkülözött, egész végig pörgött az agyam, mint egy betonkeverő. Persze nem azon gondolkoztam, hogy megsüketülnek-e Bud Spencer jobbos tenyerese után a film -on, hanem a következő fordulón. Képes ez a Maritimo arra, hogy segítsen rajtunk?

Fontos kérdés. Mert egy ilyen elbaszarintott gyengécske tavasz után ki másban bízhatna az ember, mint egy 4. helyért harcoló meglepetéscsapatban, akit otthonában nem egyszerű legyőzni. Ebben továbbra is hiszek, habár azért az kijelenthető, hogy a Luzban közük nem volt semmihez.

Jorge Jesus egy jó 30-35 meccses késéssel rájött, hogy igazoltunk egy balhátvédet nyáron, aki ugyan túl van pubertáskorán, de lényegesen megbízhatóbb futballra képes, mint az a golyófejű brazil, akit eddig erőltetett. Emerson is jelzi, hogy végre minden oké...

Emerson

Capdevila csapatba kerülése tehát a múlt szombati ligakupa-döntőn nem a véletlen műve volt és hasonló érzéseim vannak Gaitannal kapcsolatban, csak ő ellenkező utat jár be. Persze ez valahol érthető kategória, mivel egyértelműen Manchesterbe igazol, csak a mennyiért és kiért sor tisztázatlan. Szóval elkezdtünk készülni a Nico-mentes életre. Ha már így tettünk, visszatért a kezdőbe Nolito, aki az elmúlt pár hétben igencsak perememberré vált(amivel nem mondanám, hogy egyetértettem). Most azonban csattanós választ adott Jesusnak és mindenki másnak, két remek gólt szerzett, kettőt pedig előkészített, ezzel gyakorlatilag egyedül eldöntötte a mérkőzést. Witsel eltiltása miatt csak egy védekező középpályás került be a csapatba, aki meglepetésre Matic volt, nem pedig Javi Garcia. És ha már meglepetések, Saviola is lehetőséget kapott a győztes gólja után.

Az első igazán nagy helyzet is az ő nevéhez fűződött, Cardozo adott zseniális labdát -nem, ez nem elírás, tényleg ő volt, láttam-, aztán Pecanha leért a pattogós lövésre és kapufára paskolta. Nagyon beszorítottuk a szigetlakókat, csak az volt az egyetlen kérdés, hogy meddig bírják a kapujukra nehezedő nyomást. Nem sokáig... Pár percre rá egy remek támadás végén Aimar passzolt középre, Nolito érkezett és 11 méterről a bal sarokba helyezett, sakk-matt. A vendégek mire kiheverték volna a kapott gólt, már jött is a következő, ezúttal Saviola adott gyönyörű ütempasszt a spanyolnak, aki precízebb Alexis Sancheznél, ha már átemelésekről van szó.

A 20. percre tehát megvolt a magabiztos előny, ilyenkor pedig ki ne tudná, hogy mit csinál az idei Benfica?! Jön a passzolgatós majd lesz valami leszarom üzemmód. Aminek következményeképpen a meccs olyan lett, mint egy harmadosztályú brazil bajnoki, csak a portugál Sport tv streamjén nem Horthy Gábor közvetít, ezáltal az első félidőből hátralévő 25 perc nem volt túl nagy élmény.

Amikor már azt hittem, nem lehet ennél rosszabb, akkor jött a folytatás, csak hát a csapat eléggé az öltözőben maradt, a Maritimo pedig próbált támadgatni, hátha lesz valami. Aztán láss csodát, lett! Sami szerencsés körülmények között szépített az 52. percben és úgy tűnt, hogy egy újabb tükörsima meccset teszünk nehézzé magunknak, arról nem beszélve, hogy ismét addig csaltuk a futballt, ameddig már nem lett volna szabad és gólt kaptunk. Ez persze meghozta a kívánt ébresztőt, mesterünk újra bebizonyította, hogy képes jól cserélni, Rodrigo első labdaérintéséből visszaállította a két gólos különbséget, 4 perc múlva pedig Bruno Cesar állította be a 4-1-es végeredményt. Mindkét esetben Nolito volt az előkészítő, aki toronymagasan a meccs legjobbja volt. Mondjuk Bruno góljánál kellett a vendég védők bénázása is, de majd jövő hétre összeszedik magukat!

Legalábbis nagyon ajánlom nekik, mert mekkora siker lenne már a címvédő megfingatása? Hát még nekünk milyen fontos lenne!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik