BL: Sousa szerint többet érdemeltek volna a Real ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.27. 01:03
null
Paulo Sousa szerint látható az előrelépés a bázeli csapat játékán (Fotók: Action Images)
Mint ismeretes, a Real Madrid Cristiano Ronaldo góljával 1–0-ra győzött a labdarúgó Bajnokok Ligája B-csoportjában a Basel ellen. A vendégek mestere, Carlo Ancelotti arról beszélt a lefújást követően, hogy nem játszottak a szokott szinten, míg a bázelieket irányító Paulo Sousa a vereség ellenére is nagyon büszke csapatára.

„Büszke vagyok a játékosokra, a csapatra és a szurkolókra, akik fantasztikusan buzdítottak minket, mindig ilyet szeretnék átélni – értékelt a címvédő Real Madrid elleni minimális vereséget követően a Basel vezetőedzője, Paulo Sousa. – Többet érdemeltünk volna. Látható, hogy egyre inkább versenyre tudunk kelni a nagy csapatokkal, a játékosok meg tudják valósítani, amit kérek tőlük. Egyre jobban hiszünk magunkban, ez látható volt a második félidei játékunkon."

„Nem játszottunk a saját szintünkön, lassabbak voltunk. Ugyanakkor jól védekeztünk és kézben tartottuk a meccset. Tizenöt meccses győzelmi sorozatot produkáltunk, ami nagyszerű teljesítmény. A Basel jól és nagy szívvel játszott, nem volt könnyű győzni" – nyilatkozta az 1–0-s siker után a Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti.

REAL-REKORD
Beállította a klubrekordot a Real Madrid azzal, hogy sorozatban 15. meccsén hagyta el.

A királyi gárda így beérte az 1960–1961-ben és a 2011–2012-ben 15-ös diadalmenetet bemutató együttest. A csapat szeptember 13. óta – amikor odahaza kapott ki a bajnok Atlético Madridtól – valamennyi mérkőzését megnyerte, ezeken 57–10 a gólkülönbsége.


„Minden elismerés a játékosokat illeti, fantasztikus heteken vagyunk túl” – dicsérte játékosait Carlo Ancelotti vezetőedző.


A Real szombaton döntheti meg a klubcsúcsot, amikor Málagában lép pályára.

 

Rodgers szerint nem érdemes elkeseredni a Ludogorec egyenlítő gólja miatt, az úgysem számít
Rodgers szerint nem érdemes elkeseredni a Ludogorec egyenlítő gólja miatt, az úgysem számít

 

A Real már korábban bebiztosította továbbjutását, a Basel pedig abban az esetben megy tovább a BL-ben a csoportból, ha az utolsó fordulóban nem kap ki Liverpoolban.

„Minden tőlünk függ az utolsó mérkőzésen, ennél többet nem is kívánhatunk – mondta a szófiai 2–2-es döntetlen után az angol csapat menedzsere, Brendan Rodgers. – Örülök neki, hogy bízhatunk a közönségünkben az utolsó, döntő összecsapáson.”

A Pool sorozatban ötödik meccsén maradt nyeretlen, így Rodgersnek is egyre kényelmetlenebb a pozíciója. „A Premier League-ben nem elég jó a teljesítményünk és nem vagyunk elég kiegyensúlyozottak – ez az én felelősségem. A Bajnokok Ligájában mindig erősek a csoportok, és mindegyik csapat megmutatta már, hogy mennyire jó. Szerencsére korábban jó eredményt értünk el a Ludogorec ellen, szerettünk volna nyerni, nyerni kellett volna, de most nem sikerült” – magyarázta a „vörösök” menedzsere, aki azonban nem tűnt elégedetlennek az eredménnyel.

„Megmutattuk a karakterünket. Ha ebben a sorozatban hátrányba kerülsz, a csapat jó szellemére és hozzáállására van szükség. Csalódottak vagyunk a hajrában kapott gól miatt, de ez lényegtelen” – nyilatkozta a szakember.

BAJNOKOK LIGÁJA
B-CSOPORT, 5. FORDULÓ

Basel–Real Madrid 0–1 (C. Ronaldo 35.)
Ludogorec–Liverpool 2–2 (Dani Abalo 3., Terziev 88., ill. Lambert 8., Henderson 37.)

AZ ÁLLÁS
1. Real Madrid 5 5 0 0 12–2 +10 15
2. Basel 5 2 0 3 6–7 –1 6
3. Liverpool 5 1 1 3 4–8 –4 4
4. Ludogorec 5 1 1 3 5–10 –5 4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik