BL: Láttuk Tévezt, de mi képtelenek voltunk hasonlóra - Klopp

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.19. 00:14
A 3–0-s hazai vereség után 5–1-es összesítéssel búcsúzott a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Borussia Dortmund. Jürgen Klopp, a német együttes szakvezetője csalódottan nyilatkozott, elsősorban amúgy is gyengélkedő csapata súlytalan támadójátékát kritizálta.
A Juve kettős győzelemmel, 5–1-es összesítéssel búcsúztatta a Borussiát (Fotó: Reuters)
A Juve kettős győzelemmel, 5–1-es összesítéssel búcsúztatta a Borussiát (Fotó: Reuters)

„Az ellenfél korai gólja után, amelyhez mi csak asszisztáltunk, megnőtt önbizalommal játszhatott – nyilatkozta Klopp a lefújást követően. – Ez minden egyes perc elteltével tovább erősödött. Ellentétben minket viszont elbizonytalanított. A Juve ma jobb volt nálunk, el kell ismerjük. A támadóharmadban teljesen súlytalanok voltunk. Ha nem lősz kapura, akkor nem szerzel gólt. Ezt láttuk Téveztől, mi viszont képtelenek voltunk hasonlóra. Kiestünk ugyan a BL-ből, de ez nem probléma, más csapatokkal is megtörtént ugyanez ebben a szakaszban.”

„Azt hiszem, nagy meccsünk volt. Én csak a dolgomat tettem, a mérkőzéseket mindig a csapat nyeri meg. A Juventus számára a BL mindig göröngyös terep, de mi most a jó úton járunk” – mondta a mérkőzésen két gólt szerző, gólpasszt jegyző Carlos Tévez, a Juventus győzelmének kulcsembere.

„A továbbjutás számunkra nem a végpont, hanem inkább a kiindulási. A Real Madrid, a Barcelona és a Bayern München a favorit, mi elégedettek lehetünk, hogy ott vagyunk a nyolc között. Most már félelem nélkül játszhatunk. Tisztában vagyunk azzal, hogy milyen nehézségeink lesznek a folytatásban. A miénk egy nagycsapat, és ezt szeretnénk be is bizonyítani” – fogadkozott a torinói hátvéd, Giorgio Chiellini.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik