Man. City: Az európai trófea csak idő kérdése - Kompany

Vágólapra másolva!
2012.12.04. 13:25
A D-csoport negyedik helyén állva várja a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik, utolsó fordulóját az angol bajnoki címvédő Manchester City, ám még mindig van esélye a harmadik helyen végezni, és a tavasszal az Európa-ligában szerepelni. Vincent Kompany, az együttes csapatkapitánya nem búslakodik a BL-búcsú miatt, ahogy mondja: csak idő kérdése, és meglesz a klub első európai trófeája is.

"Minden tőlünk telhetőt elkövetünk, aztán majd meglátjuk, hogy az mire lesz elég" – utalt Kompany az esti esélyekre. Csapata a már biztos csoportelső német Dortmundoz látogat, de esetleges győzelmük semmit sem ér, ha a velük szemben pontelőnyben lévő holland Ajax Madridban győzni tud a második helyen BL-nyolcaddöntős spanyol Real ellen. Az egypontos hátrány ledolgozása önmagában nem elég a Manchester Citynek, hiszen az egymás elleni mérleg az Ajaxnak kedvez.

A kapitány nem nézi le az Európa-ligát sem, a második számú kupasorozatra is kellő motivációval tekint. Mondjuk az előző idényben is megvolt erre a lehetőségük az angoloknak, aztán nem kis meglepetésre a portugál Sporting idegenben lőtt gólokkal mégis búcsúztatta őket a nyolcaddöntőben. Történjen bárhogy, Kompany állítja: az európai kupagyőzelem csak idő kérdése a Manchester Citynél.

"Eljön majd az idő, amikor a City messzebbre is jut a BL-ben, de itt nem lehet nagyot ugrani, mert ez a világ legerősebb sorozata. Időt vesz igénybe, amíg elérjük a kellő szintet, de gyorsan tanulunk, és készen állunk megfelelni a legnagyobb kihívásoknak. A futballvilágban mindenki tudja, milyen erőt képviselünk, és aki nem ezt mondja, az nem veszi figyelembe az igazságot. A Premier League-ben a bajnoki címmel már bizonyítottunk, a rajongóknak nincs okuk kételkedni abban, hogy meglesz a nemzetközi kupagyőzelem is."

A Manchester Cityből sérülés miatt hiányzik majd este David Silva, James Milner, Micah Richards és Gaël Clichy, míg Yaya Toure eltiltás miatt nem állhat Roberto Mancini menedzser rendelkezésére.

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Borussia Dortmund 5 3 2 0 10–5 +5 11
2. Real Madrid 5 2 2 1 11–8 +3 8
3. Ajax 5 1 1 3 7–12 –5 4
4. Manchester City 5 0 3 2 7–10 –3 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik