Ifi BL: a PAOK-kal kezd a Puskás Akadémia, aztán az Ajax jöhet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.30. 14:18
A Puskás Akadémia a görög PAOK-kal került szembe az ifjúsági Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában. A párharc győztese a holland Ajax és az izlandi Breidablik összecsapásának győztesével találkozik a második körben.

Vincze István együttese a PAOK elleni első mérkőzést szeptember 27-én vagy 28-án, a visszavágót október 18-án vagy 19-én játssza. A második forduló időpontjai november 1. és 2., illetve november 22. és 23.

Az ifi BL-ben kétszer 32 csapat szerepel. Az egyik ágon azok vannak, amelyek felnőttcsapatai a felnőtt BL-ben is szerepelnek, és azokkal párhuzamosan játsszák a csoportmeccseket.

A másik ágon, amelyre a Puskás Akadémia U19-es gárdája is került, a 32 legjobb európai U19-es bajnok szerepel azok közül, amelyek a felnőttcsapatuk révén nem jutottak a másik ágon a sorozatba. Az első forduló után 16, a másodikat követően nyolc marad állva, és ez a nyolc együttes február 7-én vagy 8-án egy találkozón, hazai pályán fogadja a másik ág csoportjainak második helyezettjeit.

Az ezekből a párharcokból továbbjutók a BL-csoportelsőkkel kiegészülve játsszák a nyolcaddöntőt, majd innen fokozatosan feleződik a mezőny. A finálét április 24-én Nyonban rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik