Herczeg: Ez nem olyan, mint a vajas kenyér, de győzni akarunk

Vágólapra másolva!
2010.08.04. 09:45
null
Herczeg András bátor játékot vár Coulibalyéktól Bázelben (Fotó: Mirkó István)
Címkék
Svájcban nem igazán törődnek a Basel ma esti ellenfelével, a Debrecennel. A DVSC-t senki sem várta tegnap a repülőtéren, és az újságok sem szenteltek nagy terjedelmet a magyar bajnok svájci fellépésének. Az érdektelenség némileg érthető, hiszen a Basel a múlt héten a BL-selejtező 3. fordulójának első meccsén idegenben 2–0-ra győzött, így a svájciak nem igazán tudják elképzelni, hogy nem jut tovább a csapatuk. A hazaiak vezetőedzője persze udvarias, és figyelemre inti csapatát, míg a DVSC-t irányító Herczeg András bátor támadójátékot szeretne látni együttesétől.  

A debrecenieket megérkezésükkor senki sem várta svájci részről a bázeli repülőtéren, a különítmény pedig a táblák alapján tájékozódó Czvitkovics Péter után indult – naná, hogy rossz irányba.

Végül aztán előkerültek a buszok, amelyek a belvárosi szállodába gördültek. A késői ebéd után pihenő járt – aztán este hétkor még egyszer megmozgatta a játékosokat Herczeg András. A helyi sajtót azonban nemigen mozgatta meg a készülődés.

Az újságok csak néhány sort írtak felvezetésképp, találgattak, mely csapatok lehetnek az ellenfelek a folytatásban, és nyugtázták, elővételben mintegy tizenkétezer belépő fogyott el – legalább a szurkolókat érdekli a meccs, így valószínűleg jó hangulatú találkozón léphet pályára a Debrecen.

„Remélem, többen is eljönnek, hogy megnézzék, tudunk annál sokkal jobban is játszani, mint tettük az első mérkőzésen – mondta Thorsten Fink, a svájciak vezetőedzője. – De nagyon oda kell figyelnünk, mert bármi megtörténhet, például kiállíthatják valamelyik játékosomat. Nem tudom, hogy a debreceniek nekünk rontanak-e, vagy kivárnak. Mindkét lehetőségre alaposan felkészültünk. Az nem fordulhat elő, hogy nem koncentrálunk eléggé – mert akkor a pályán úrrá lesz a zűrzavar."

A DVSC klubmenedzsere, Herczeg András a Nemzeti Sportnak kifejtette, semmit sem tud garantálni, de az biztos, hogy támadni akarnak és a győzelem szándékával lépnek pályára Svájcban.

„Itt semmi sem elhatározás kérdése – állítja a szakember. – Ez nem olyan, mint a kenyérvásárlás, hogy bemegyek a boltba, mert elhatároztam: márpedig én vajas kenyeret eszem otthon. Ebben nyilván senki sem akadályozhat meg. A labdarúgásban viszont ellenfél is van a pályán. Hiába akarok támadni, meg gólt, gólokat szerezni, ha egyszerűen nem megy, mert nem hagyják. Persze, hogy győzni szeretnénk. Más szemlélettel nem is szabad pályára lépnünk. Garantálni azonban semmit sem tudok. Csak azt, hogy támadni akarunk, mert én is, mint az edzők általában, hiú ember vagyok, aki igen nehezen emészti meg, ha kikap a csapata."

Herczeg András elmondta, a kapusposzton a múlt heti hibája ellenére ismét a fiatal Verpecz István kap lehetőséget. Visszatérhet az együttesbe a sokáig sérült, de már egészséges Laczkó Zsolt, ugyanakkor a sérüléssel bajlódó Rezes László, Szilágyi Péter és Szakály Péter játékára nem számíthat a klubmenedzser.

Délután Herczeg András kihirdette a Debrecen kezdőcsapatát, amely megegyezik az általunk közölt tizeneggyel.

A 19.45 órakor kezdődő mérkőzést nyomon követheti a Nemzeti Sport Online élő, szöveges tudósításában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik