nemzetisport.hu 2019.03.15 00:40 Frissítve: 2019.03.15 09:45

BL/El: minden információ a pénteki sorsolásról egy helyen!

Pénteken Nyonra szegeződik a futballimádók tekintete: déltől a Bajnokok Ligájában, 13 órától az Európa-ligában sorsolnak. Március 15-én nem csupán a negyeddöntők programját, hanem a teljes ágrajzokat is megismerjük.

Péntek délben megismerjük a BL kieséses szakaszából hátralévő teljes ágrajzot (Fotó: AFP)

 

 

BAJNOKOK LIGÁJA 
12.00:
a negyeddöntő sorsolása (Tv: Eurosport1, M4 Sport) – ÉLŐBEN AZ NSO-N!

Szerda este a Barcelona és a Liverpool továbblépésével eldőlt, hogy tíz év után jutott ismét négy angol klub – ezúttal a Liverpool, a Manchester City, a Manchester United és a Tottenham – a BL legjobb nyolc csapata közé. Ez harmadszor fordult elő a Bajnokok Ligája történelme során, és a korábbi két alkalommal – az említett 2008–2009-es kiírásban és már a 2007–2008-as idényben is – szintén az angol együttesek árasztották el a legjobb nyolc mezőnyét.

Az angolokon kívül az FC Barcelona, az Ajax, az FC Porto és a Juventus várhatja a sorsolást, amelyet március 15-én, péntek délben tartanak Nyonban. Legutóbb a 2009–2010-es kiírásban fordult elő, hogy csak egy spanyol klub került be a nyolc közé, és 2006 óta most először nincs német gárda a sorozat ezen fázisában.

Nemcsak a legjobb nyolc párosítása derül ki a mostani sorsoláson, hanem a teljes ágrajz is – így azt is tudni fogjuk, hogy a továbbjutó csapatok közül melyek találkoznak az elődöntőben.

A negyeddöntő első mérkőzéseit április 9-én és 10-én, a visszavágókat egy hét múlva, április 16-án és 17-én rendezik meg, az elődöntő meccseire április 30-án és május 1-jén, valamint május 7-én és 8-án kerül sor, a döntőt pedig június 1-jén játsszák a madridi Estadio Metropolitanóban.

Fontos még megjegyezni, hogy nincs kiemelés vagy országok szerinti védettség, akár mind a négy angol klubot összesorsolhatják egymással (erre amúgy 8.6 százalék az esély).

További érdekesség, hogy a Manchester City és a Manchester United nem játszhat ugyanazon a napon, vagy két egymást követő estén hazai pályán a szabályozás szerint. Ha mindkét gárda ugyanazon a héten vívná az otthoni meccsét, akkor az előző bajnoki kiírásban hátrébb végző együttes (jelen esetben a United) esetén megfordulnak a pályaválasztói szerepek. Ez természetesen az elődöntőben is fennállhat.

A BAJNOKOK LIGÁJA NEGYEDDÖNTŐJÉNEK MEZŐNYE
Ajax (holland)
Barcelona (spanyol)
Juventus (olasz)
Liverpool (angol)
Manchester City (angol)
Manchester United (angol)
Porto (portugál)
Tottenham (angol)

Az Európa-liga teljes ágrajza is ismert lesz (Fotó: AFP)

 


EURÓPA-LIGA 
13.00:
a negyeddöntő sorsolása (Tv: Digi Sport1, Eurosport1, Sport1) – ÉLŐBEN AZ NSO-N!

A második számú európai kupában is talpon maradt két angol csapat, mivel az Arsenal a 3–1-es franciaországi vereséget követően Londonban 3–0-ra legyőzte a Rennes-t, a Chelsea pedig 8–0-val ütötte ki Kádár Tamásékat, azaz a Dinamo Kijevet.

A spanyolok is két együttest adnak a nyolc közé: a Villarreal könnyedén búcsúztatta a Zenitet, míg a Valencia a 93. percben küzdötte ki a továbbjutást Krasznodarban. A németek becsületét az Intert kiejtő Frankfurt mentette meg az európai porondon, az olaszokat pedig a Napoli képviseli majd, amelynek az is belefért, hogy 3–1-re kikapott Szoboszlai Dominik Salzburgjától.

A negyeddöntő mezőnyét két, hosszabbításban továbbjutó gárda teszi teljessé, a Dinamo Zagreb ellen 3–0-ra nyerő Benfica mellett a Slavia Praha is túlóra után örülhetett. A cseh csapat a sorozatot (az UEFA-kupát is beleértve) ötször is megnyerő Sevilla ellen a ráadásban már 3–2-es hátrányban is volt, de végül a 119. percben megszerezte a továbbjutást érő találatot.

Itt sem lesznek országok szerinti kiemelések, a két angol és a két spanyol alakulat is összecsaphat egymással. Az elsőként kihúzott klubok rendezik az első mérkőzéseket, ugyanakkor az Arsenal és a Chelsea nem játszhat ugyanazon a napon otthon. Ez esetben (ahogy fentebb a BL-nél is láttuk) az előző bajnokságban hátrébb végző együttes (jelen esetben az Arsenal) párharcának pályaválasztói jogait felcserélik.

Ahogyan a BL-ben, az El-ben is megismerjük a teljes ágrajzot a kieséses szakasz hátralévő részére. A negyeddöntő első mérkőzéseit április 11-én, a visszavágókat 18-án rendezik meg, az elődöntő felvonásaira május 2-án és 9-én kerül sor, a finálét pedig május 29-én, Bakiban az Olimpiai Stadionban tartják meg.

Minden találkozó 21 órakor kezdődik majd alapesetben, bár ez az UEFA döntésének értelmében még módosulhat.

AZ EURÓPA-LIGA NEGYEDDÖNTŐJÉNEK MEZŐNYE
Arsenal (angol)
Benfica (portugál)
Chelsea (angol)
Frankfurt (német)
Napoli (olasz)
Slavia Praha (cseh)
Valencia (spanyol)
Villarreal (spanyol)

2019.12.12 22:33:51

Bajnokok Ligája MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A pénz beszél, a futballista csak rúg és fejel.

2019.12.11 17:15:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Lewandowski nélkül is uralta a rangadót a bajor csapat, és 24 szerzett góllal zárta a csoportkört.

2019.12.11 18:31:16

Bajnokok Ligája B. J., H. Á.

Az Atlético Madrid hozta a kötelezőt, megnyerte a Kassai vezette mérkőzést a Lokomotiv ellen.

2019.12.11 18:22:21

Bajnokok Ligája B. J., H. T.

Az Atalanta idegenben megverte a Sahtar Donecket, ezzel a BL-újonc bergamóiak továbbjutottak a csoportból!