BL: ennyi az esélye annak, hogy a 4 angol klub elkerüli egymást

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.14. 20:48
Péntek délben sorsolják a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének párosítását. Mint ismert, négy angol csapat (Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham) is érintett még a sorozatban, és természetesen a szigetországban nekiláttak a számolgatásnak is.

A pénteki sorsoláson összesen 105-féle „párosításcsokor" jöhet létre, s ebből összesen kilenc olyan, hogy mind a négy angol csapat valamilyen formában, két párban egymás ellen szerepel, ez 8.6 százalékos valószínűséget jelent.

Az összes opcióból 72 eredményezheti azt, hogy csak egy párharcban néz egymással farkasszemet két angol együttes, ez 68.6 százaléknak felel meg.

Arra, hogy mind a négy angol gárda más országbelivel találkozik a nyolc között, 22.9 százalék az esély.

A Gracenote-nak a végső győztes megjóslására használt algoritmusa szerint egyébiránt a Barcelona a legnagyobb favorit a talpon maradó gárdák közül (39 százalék), a katalánok mellett a Juventus (20) és a Manchester City (19) számít nagy esélyesnek, a további sorrend pedig: Liverpool (9), Manchester United (7), Tottenham (4), Porto (2), Ajax (1).mind a négy angol csapat valamilyen formában, két párban egymás ellen szerepel, ez 8.6 százalékos valószínűséget jelent.

Az összes opcióból 72 eredményezheti azt, hogy csak egy párharcban néz egymással farkasszemet két angol együttes, ez 68.6 százaléknak felel meg.

Arra, hogy mind a négy angol gárda más országbelivel találkozik a nyolc között, 22.9 százalék az esély.

A Gracenote-nak a végső győztes megjóslására használt algoritmusa szerint egyébiránt a Barcelona a legnagyobb favorit a talpon maradó gárdák közül (39 százalék), a katalánok mellett a Juventus (20) és a Manchester City (19) számít nagy esélyesnek, a további sorrend pedig: Liverpool (9), Manchester United (7), Tottenham (4), Porto (2), Ajax (1).

A negyeddöntő első mérkőzéseit április 9-én és 10-én, a visszavágókat egy héttel később, április 16-án és 17-én rendezik.

Legutóbb a 2009–2010-es kiírásban fordult elő, hogy csak egyetlen spanyol klub került be a nyolc közé, és 2006 óta most először nincs német gárda a sorozat ezen fázisában.

A BL NEGYEDDÖNTŐJÉNEK MEZŐNYE
Liverpool FC (angol)
FC Barcelona (spanyol)
Manchester City (angol)
FC Porto (portugál)
Manchester United (angol)
Ajax (holland)
Tottenham (angol)
Juventus (olasz)
A sorsolást március 15-én tartják.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik