Elképesztő mérkőzésen ment tovább a Bayern München

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.16. 20:35
null
Thiago és Coman hosszabbításos góljai továbbjutást jelentettek a Bayernnek (Fotó: Action Images)
A hazai 2–2 után a Juventus sokáig vezetett és továbbjutásra állt a Bayern München otthonában, ám a németek megtáltosodtak a végére, és a hosszabbítással együtt négy gólt szerezve 4–2-re diadalmaskodtak, így ők jutottak a legjobb nyolc közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Bayern München (német)–Juventus (olasz) 4–2 (Lewandowski 73., Th. Müller 90+1., Thiago 108., Coman 110., ill. Pogba 5., Cuadrado 28.) – h. u.

Továbbjutott: a Bayern München, 6–4-es összesítéssel

ONLINE KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

A Juventus taktikailag tökéletes első félidőt produkált Münchenben. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy a bajorok rájuk nem jellemző módon eléggé szétesően játszottak, és kapitális hibákat követtek el védekezésben, támadásban egyaránt, fontos labdákat elveszítve.

Mindkét oldalon több alapember hiányzott, Pep Guardiola nem számíthatott Javi Martínezre, Jérome Boatengre, Arjen Robbenre és Holger Badstuberre, Massimiliano Allegri oldalán Paulo Dybala, Claudio Marchisio, Giorgio Chiellini és Martin Cáceres volt sérült, míg Mario Mandzukic a kispadon kezdett.

A Bayern-szurkolók élőképe az Allianzban




Még öt perc sem telt el, amikor Manuel Neuer és David Alaba összehozta a torinóiak vezető gólját: a meg nem értésükből Paul Pogbához került a labda Stephan Lichtsteiner lövése után, a francia légiós pedig az üres kapuba helyezett (0–1).

A 22. percben les miatt nem adták meg Álvaro Morata találatát (előtte Neuer adta el a labdát), a visszajátszások alapján tévesen. Pár perccel később már nem volt apelláta, álomgóllal duplázta meg előnyét a Juventus. Egy labdaszerzés nyomán Morata a saját tizenhatosától indulva robogott végig a pályán, miközben több bayernest is kicselezett, majd remek ütemben Juan Cuadradóhoz passzolt, aki Philipp Lahm elfektetése után a kapu jobb oldalába lőtt (0–2).

Hiába volt mezőnyfölényben a hazai csapat, Gianluigi Buffonnak a szünet előtt kellett először nagyot védenie, majd a kipattanónál is szerencséje volt a vendégeknek. A slusszpoén Cuadradóé lehetett volna, de Neuer reflexmozdulattal hárított.

A második félidőben rákapcsolt a Bayern, mégis Morata előtt adódott újabb lehetőség. A fokozódó müncheni nyomás ellenére sem tűnt úgy, hogy megismétlődik az első mérkőzés forgatókönyve. Márpedig ez történt, ezúttal Lahmék álltak fel kétgólos hátrányból!

Az első német gólra a 73. percig kellett várni, ekkor Douglas Costa beadásából Robert Lewandowski mesterien fejelt Buffon kapujába (1–2). A lengyel támadó ezzel Thierry Henryt beérve sorozatban hetedik hazai BL-meccsén talált be.

Hősiesen védekezett a Juventus, mégsem tudta kihúzni a lefújásig újabb kapott gól nélkül: a 91. percben jött Thomas Müller, és egy újabb fejes, amely után hosszabbítás következett (2–2). A semleges szurkolók talán örültek is annak, hogy folytatódott a két gigász párharca.

A hosszabbítás ugyanazt a képet mutatta, mint a második játékrész, a Bayern ment előre, a Juve többnyire védekezett. Guardiola a ráadásban pályára küldte Thiagót, aki nem sokat tétlenkedett, és a 108. percben egy kényszerítő után a bal alsóba tekert (3–2).

Ekkor már biztos volt, hogy nem lesznek tizenegyesek, de egy olasz gól a vendégek továbbjutását eredményezte volna. Csakhogy a szintén csereként (még a 60. percben) beálló és éppen a Juvéból kölcsönbe érkező Kingsley Coman egy kontra végén lezárta a párharcot. 4–2! Érdekesség, hogy amikor legutóbb legalább négy gólt kapott a Juve európai kupameccsen, abból az akkoriban a Fulhamet erősítő Gera Zoltán kettőt vállalt.

6–4-es összesítéssel, rekordot jelentő 15. alkalommal került be a nyolc közé a Bayern, és várhatja a péntek déli sorsolást.

A negyeddöntőbe jutó csapatok: Barcelona (spanyol, címvédő), Real Madrid (spanyol), Atlético Madrid (spanyol), Bayern München (német), Wolfsburg (német), Manchester City (angol), Paris Saint-Germain (francia), Benfica (portugál)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik