BL: kontrollálni akarja a Real kontráit a Bayern spanyolja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.22. 21:59
Javi Martínez, a német Bayern München spanyol labdarúgója számára ismerős terep lesz a Santiago Bernabéu Stadion, amelyben a BL-címvédő szerdán az elődöntő első felvonásán lép pályára. A középpályásként és védőként egyaránt bevethető játékos szerint kulcsfontosságú lesz, hogy a Real Madrid kontráit kontroll alatt tudják-e majd tartani.

„Az egyik fontos eleme lesz a szerdai mérkőzésnek, hogy kontroll alatt tartsuk a madridi ellentámadásokat – mondta Javi Martínez, aki 2012-ben Bilbaóból szerződött a müncheniekhez. – Kimondottan gyors kontráik vannak, és ehhez megvan a támadóik átlagon felüli sebessége is, gólveszélyesen törnek kapura. Cristiano Ronaldo a múlt esztendőben a világ legjobb futballistája lett, de ő csak az egyik játékosa a Real Madridnak, amelyben csak nagyszerű játékos van. Iscónak óriási meccse volt a Barca ellen, ezért bárki is játszik, óvatosnak kell lennünk.” Javi Martínez, aki 2012-ben Bilbaóból szerződött a müncheniekhez. – Kimondottan gyors kontráik vannak, és ehhez megvan a támadóik átlagon felüli sebessége is, gólveszélyesen törnek kapura. Cristiano Ronaldo a múlt esztendőben a világ legjobb futballistája lett, de ő csak az egyik játékosa a Real Madridnak, amelyben csak nagyszerű játékos van. Iscónak óriási meccse volt a Barca ellen, ezért bárki is játszik, óvatosnak kell lennünk.”

A spanyol légiós döntő különbséget is lát José Mourinho előző idénybeli és Carlo Ancelotti mostani Real Madridja között. A különbséget pedig nevesítette is.

„Bale a nagyon fontos különbség. Az ő játéka és szerepe meghatározó. Talán a mostani szezonban még támadóbb is a Real, mint az előzőben.”

Javi Martínez elmondta még, a döntetlen idegenben sem elég nekik – vereségről, minimális hátrányról nem is beszélve –, címvédőként, a sorozat meghatározó csapataként van kellő motivációjuk, hogy Madridban még a Real elleni is győzelmi reményekkel lépjenek pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik