Ifi BL: azeri iksszel kezdett a Puskás Akadémia

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.10.04. 15:53
null
Döntetlennel kezdett az ifjúsági BL-ben a Puskás Akadémia (Fotó: Puskás Akadémia/Fb)
Megkezdte szereplését a labdarúgó ifjúsági Bajnokok Ligájában a Puskás Akadémia, amely 1–1-es döntetlent játszott az azeri Qabala vendégeként az első forduló első mérkőzésén.

 

Nem volt könnyű útja a Puskás Akadémia U19-es korosztályának, ugyanis Budapestről Isztambulba, illetve onnan Bakiba is késtek a repülőjáratok, így több mint 50 óra utazás után érkezett meg a csapat Qabalába.

A sorozatba hét év után visszatérő felcsúti együttes az utazás után a meccset sem kezdte jól, Körtvélyesi István tanítványai ugyanis már a nyolcadik percben hátrányba kerültek Shahin Shahniyarov gólja után, de a 36. percben Umathum Ádám büntetőből egyenlített, amivel be is állította az 1–1-es végeredményt.

A visszavágót október 25-én rendezik a Pancho Arénában. A továbbjutó a görög Olympiakosz és az olasz Lecce párharcának győztesével csap össze a rájátszásba jutásért.

Az ifjúsági BL lebonyolításáról ide kattintva olvashat bővebben!

IFJÚSÁGI BAJNOKOK LIGÁJA
BAJNOKI ÁG, 1. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS

Qabala (azeri)–Puskás Akadémia 1–1 (Shahniyarov 8., ill. Umathum 36. – 11-esből)

További magyar érdekeltség: a Manchester City 1–1-es döntetlent játszott az RB Leipzig otthonában, a 17 éves magyar utánpótlás-válogatott Michael Okeke a kispadon ült.

A szintén 17 esztendős Yaakobishvili Áron végig ott volt a Barcelona kapujában a Porto 2–0-s legyőzése alkalmával. A Barca két meccs után 6 ponttal, a City 4 ponttal áll csoportja élén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik