BL: Nincs semmi különleges a Real Madridban – Bernardo Silva

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2023.05.09. 09:54
null
BL-döntő is lehetne – vajon Bernardo Silvának sikerül elérnie azt, hogy az európai futball egyik legjobb játékosa, Luka Modric csússzon-másszon a labdáért? (Fotó: AFP)
A Manchester City középpályása, Bernardo Silva a keddi BL-elődöntő előtt elmondta, hogy szerinte nem kell félniük a Real Madridtól,  a spanyol csapat ugyanis egyáltalán nem annyira veszélyes, mint azt sokan gondolják.

 

Nincs titok és misztikum. A Real Madridot az utóbbi években ismét körüllengi valamiféle különleges légkör, sokan azt gondolják, a Bajnokok Ligájában és a fontos mérkőzéseken szinte legyőzhetetlen a királyi gárda. Ennek van is alapja, elvégre a klub összesen 14-szer hódította el a BEK/BL-trófeát, az előző kiírásban búcsúztatta a PSG-t, a Chelsea-t és a Manchester Cityt is, több alkalommal szinte lehetetlen helyzetből állt talpra. Vagy említhetjük a 2014-es finálét is, amikor Sergio Ramos a 93. percben egyenlített az Atlético Madrid ellen, hogy aztán a hosszabbításban 4–1-re nyerjen a Real Madrid. A Carlo Ancelotti edzette címvédő a jelenlegi idényben már a Liverpoolt és a Chelsea-t is kiejtette, az elődöntőben pedig ismét a Manchester Cityvel találkozik – ráadásul friss Király-kupa-győztesként, önbizalomtól duzzadva várhatja a kedd esti mérkőzést. Az angolok középpályása, Bernardo Silva szerint azonban nincs mitől tartaniuk, a madridiak egyáltalán nem legyőzhetetlenek, és szó sincs arról, hogy a riválisuk különlegesebb lenne, mint a többi csapat.

„Tiszteljük az ellenfelet, de egyáltalán nem félünk tőle, miért is kellene? – tette fel a kérdést az As által idézett portugál futballista. – Szó sincs arról, hogy a klub vagy a címer valamitől különleges lenne: ha nem játszana ott Luka Modric, Toni Kroos, Vinícius Júnior és Karim Benzema, nem nyertek volna semmit. A címer ugyanis önmagában nem nyer meccseket és trófeákat. Ez badarság. A játékosaik miatt ennyire erősek a madridiak. Bolondok lennénk, ha nem adnánk meg a tiszteletet az ellenfélnek, de nincs félnivalónk. Tudjuk, az előző idényben kiejtett minket az elődöntőben, a cél, hogy most mi jussunk tovább. Az elmúlt két hónapban nagyszerűen szerepeltünk, magabiztosan várjuk az elődöntőt.”

Pep Guardiola csapata valóban önbizalomtól duzzadva készülhet a keddi összecsapásra. A City a legutóbbi tíz bajnokiját megnyerte, az összes tétmérkőzést figyelembe véve már február eleje óta veretlen. Elméletileg minden esélye megvan a triplázásra, azaz arra, hogy a bajnoki címet, a BL-t és az FA-kupát is megnyerje. Na és ne feledjük, hogy Erling Haaland bombaformában van. A norvég csatár legutóbbi 10 találkozóján 12 gólt szerzett. Sokatmondó, hogy a Manchester United korábbi csatára, Wayne Rooney szerint is egyértelműen a City a párharc esélyese. Márpedig ritka, hogy egy volt United-futballista ennyire dicsérje az egyébként utált városi riválist.

„A Manchester City nemcsak legyőzi a Real Madridot, hanem földbe döngöli – írta a The Times hasábjain a 120-szoros angol válogatott támadó. – Lehet, hogy tévedek, de a City más szinten van. Már az idény elején azt éreztem, hogy Guardiola csapata megnyeri a BL-t, az elmúlt hónapok teljesítményét látva pedig még inkább ezt gondolom. A legjobbkor került csúcsformába az együttes. Tudom, hogy a tavalyi párharcot a Real Madrid nyerte meg, de most teljesen más a helyzet. A City jobban védekezik, türelmesebb, a legnagyobb különbséget mégis Erling Haaland jelenti. Ha ő ott lett volna a tavalyi elődöntőben, biztosan nincs az a néhány perces összeomlás, ami a spanyolok továbbjutását eredményezte.”

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Május 9., kedd
21.00:
REAL MADRID (spanyol)–MANCHESTER CITY (angol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion. Vezeti:  Dias (portugál)
A visszavágót május 17-én rendezik Manchesterben



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik