BL: Egy lépésre vagyunk a legnagyobb álmunktól – Inzaghi

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.05.10. 23:57
null
Inzaghiék karnyújtásnyira a BL-döntőtől (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, az Internazionale 2–0-ra legyőzte a Milant a Bajnokok Ligája elődöntőjének odavágóján, így magabiztosan várhatja a visszavágót, amit természetesen ugyancsak a San Siróban rendeznek majd, kevesebb mint egy hét múlva. A meccset követően mindkét vezetőedző értékelt – érthetően más-más hangulatban.  

Nagyszerű meccs volt, elégedett vagyok, de tudjuk, hogy ez még csak a félidő, már ami a párharcot illeti. Az első játékrész különleges volt, de akár több gólt is szerezhettünk volna, kár érte. Jövő héten bár ugyanitt játszunk, a mi szurkolóink lesznek fölényben, ez pedig sokat számíthat majd. Még tennünk kell érte, de csak egy lépésre vagyunk a legnagyobb álmunktól...” – fogalmazott Simone Inzaghi, az Inter vezetőedzője az Amazon Prime-on a lefújás után.

Még nem gondolok a Bajnokok Ligája-döntőre... Kontrolláltuk ezt a meccset, az elejétől kezdve megmutattuk, mire vagyunk képesek. Gratulálok a csapattársaimnak, ez egy nagy siker, de a munkát még nem végeztük el, nagy meccs vár ránk jövő héten. Több gólt is szerezhettünk volna, akkor az előnyünk is nagyobb lenne a visszavágóra, de egyelőre így állunk. Nem dőlhetünk hátra” – összegezte a meccset Henrih Mhitarjan, az Inter középpályása, akit a meccs legjobbjának is megválasztottak.

Nehéz megmagyarázni, mi történhetett velünk a meccs első harmadában. Csalódottak vagyunk a vereség miatt, de ez csak az első meccs volt, van még esélyünk, úgyhogy eszerint cselekszünk majd a visszavágón jövő héten. Muszáj elhinnünk, hogy bejuthatunk a döntőbe...” – mondta Fikayo Tomori, a Milan belső védője.

A pozitívumokkal kell foglalkoznunk, azokat pedig a második félidőben találunk. Voltak lehetőségeink, hogy visszajöjjünk a meccsbe, de ez van, gólt nem tudtunk szerezni. A hasonló helyzeteket jobban meg kell becsülnünk a visszavágón!” – idézi az uefa.com a Milan trénerét, Stefano Piolit.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Milan (olasz)–Internazionale (olasz) 0–2 (0–2)
Milánó, San Siro, 80 000 néző. Vezette: Jesús Gil (spanyol)
MILAN:
Maignan – Calabria (Kalulu, 82.), Kjaer (Thiaw, 59.), Tomori, Théo Hernandez – Tonali, Bennaszer (Junior Messias, 19.) – Saelemaekers (Origi, 60.), Krunic, Brahim Díaz (Pobega, 82.) – Giroud. Vezetőedző: Stefano Pioli
INTER:
An. Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni – Dumfries, Barella, Calhanoglu (Gagliardini, 78.), Mhitarjan (Brozovic, 62.), Dimarco (De Vrij, 70.) – Lautaro Martínez (Joaquín Correa, 78.), Dzeko (R. Lukaku, 70.). Vezetőedző: Simone Inzaghi
Gólszerző: Dzeko (8.), Mhitarjan (12.)

A visszavágót május 16-án rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik