BL: Magabiztosak vagyunk, a Real ellen is továbbjutunk! – Bernardo Silva

Vágólapra másolva!
2023.04.19. 23:53
null
Bernardo Silva szerint a Real Madridot is kiveri a Man. City (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján a Manchester City 1–1-es döntetlent játszott a Bayern Münchennel, így Pep Guardiola együttese 4–1-es összesítéssel bejutott a legjobb négybe. A lefújás után az angolok portugál középpályása, Bernardo Silva, a bajorok csapatkapitánya, Joshua Kimmich és vezetőedzője, Thomas Tuchel értékelt.

 

„Februárig szenvedtünk, nem voltunk jó formában. Most viszont nagyon magabiztosan teljesítünk. Úgy érezzük, minden versenysorozatban jó esélyünk lehet a végső győzelemre. Most az idény azon pontján vagyunk, amikor egy rossz teljesítmény is elég lehet ahhoz, hogy elbúcsúzzunk egy sorozattól. Nagyon nehéz dolgunk lesz, de mindent megteszünk a lehetséges trófeákért. Győzelemről győzelemre építjük az önbizalmunkat, ez rendkívül fontos, hogy így is maradjon” – mondta Bernardo Silva.

SZAVAZÁS

Mi lesz a Bajnokok Ligája döntőjének párosítása?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Erling (Haaland) különleges játékos, ilyen típusú csatárunk nem volt a múltban. Nincs szüksége sok labdaérintésre. Nyolcvanöt percen keresztül olyan, mintha pályán se lenne, aztán egy érintésből gólt lő. Magabiztossá tesz minket, hogy ilyen támadónk van elöl” – mondta a portugál középpályás Haalandról.

„Már alig várjuk. Ebben a pillanatban nagyon magabiztosak vagyunk. Azt hiszem, továbbjutunk a Real Madrid ellen!” – zárta gondolatait Bernardo Silva.

„Idegesítő, hogy nem szereztük meg a vezetést a nagy helyzetek után. Kíváncsi vagyok, hogyan alakult volna abban az esetben a mérkőzés, ha 1–0-ra vezetünk a félidőben. A 180 percből 20-30-at nem játszottunk jól. Nem hiszem, hogy csodára lett volna ma szükségünk, megvoltak a helyzeteink” – ígyJoshua Kimmich.

„Ma is pariban voltunk a Cityvel, még inkább, mint Manchesterben. De a múlt héthez hasonlóan, ezúttal sem volt szerencsénk. Elégedett vagyok a csapat játékával” – nyilatkozta Thomas Tuchel.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
BAYERN MÜNCHEN (német)–MANCHESTER CITY (angol) 1–1 (0–0)

München, Allianz Aréna, 75 000 néző. Vezette:Turpin (francia)
BAYERN:Sommer – Pavard (Stanisic, 77.), Upamecano, De Ligt, Cancelo (A. Davies, 64.) – Kimmich, Goretzka – L. Sané (Mané, 64.), Musiala (Th. Müller, 71.), Coman – Choupo-Moting (Tel, 71.). Vezetőedző: Thomas Tuchel
MAN. CITY:Éderson – Akanji, Dias, Aké (Laporte, 66.) – Stones, Rodri – B. Silva, De Bruyne (K. Walker, 88.), Gündogan, Grealish – Haaland (J. Álvarez, 84.).Menedzser:Pep Guardiola
Gólszerző: Kimmich (83. – 11-esből), ill.Haaland (57.)
Továbbjutott:
a Manchester City, 4–1-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik