BL: szinte esélytelen a belga bajnok a Benfica ellen

Gy. B.Gy. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.15. 11:06
null
A Benfica drukkerei optimistán várhatják az FC Bruges elleni találkozót (Fotó: AFP)
 A csoportkör első négy fordulója után a Bajnokok Ligája meglepetéscsapata volt, most azonban a belga elemzők alig tíz százalék esélyt adnak az FC Bruges-nek a Benfica ellen. A portugálok invázióra készülnek.     


Tavaly ősszel az FC Bruges négy forduló után tíz ponttal, kapott gól nélkül nemcsak vezette a B-csoportot, hanem a neki szerencsésen alakuló többi eredmény miatt tovább is jutott a kvartettből a BL-nyolcaddöntőbe, fennállása során először.

Azóta nagyot fordult a világ, a belga bajnok lejtőre került, az év végén edzőt váltott, és bár a helyi elemzők szerint tapasztalható minimális javulás a csapat játékában, a Benfica ellen nem sok esélyt látnak a továbbjutására.

 „Csoda kellene a továbbjutáshoz, ez a Bruges ugyanis csak hajszállal mozdult el a mélypontról, nem tud elég helyzetet kialakítani – fogalmazott Thomas Chatelle, korábbi belga válogatott játékos az A Bolának, míg a válogatottban szintén játszó Marc Degryse a következőt mondta a portugál sportlapnak: Jó, ha tíz százalék esélye van a Bruges-nek, és nemcsak azért, mert rossz passzban van, hanem mert a Benfica kiváló játékerőt képvisel.”     

A Benfica duzzad az erőtől, és bár januárban elveszítette egyik legjobb játékosát, Enzo Fernándezt, a Chelsea-hez 121 millió euróért távozó argentint, azonban ezúttal – ha más nem – a klub szurkolótábora biztosan pótolja: sajtóhírek szerint több ezer portugál nevű, sőt, portugáliai lakhelyű ember lett váratlanul a Bruges pártoló tagja, és vásárolt jegyet – természetesen a hazai szektorokba – a szerdai mérkőzésre.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
21.00:
FC Bruges (belga)–Benfica (portugál) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
21.00: Borussia Dortmund (német)–Chelsea (angol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik