BL: „Lukaku szuperhősnek álcázta magát” – lapszemle

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.23. 10:07
null
Az olasz lapok kiemelték Lukaku teljesítményét (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, az Internazionale 1–0-ra legyőzte a Portót a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsén. Az olasz lapok bíznak az Interben a mérkőzés után és kiemelik Romelu Lukaku teljesítményét, de Portugáliában sincs pánik az eredmény miatt.


Az olasz La Gazzetta dello Sport szerint Romelu Lukaku akciógólja „megnyugtató jel” a csapat jövőjére nézve. A csatárról azt írják: a későbbiekben is meccseket eldöntő emberré válhat. A lap szerint azt is fontos kiemelni, hogy találata után a belga egyből csapattársára mutatott, megköszönve a gólpasszt, ami „kiváló csapategységre utalhat”.

A szintén olaszCorriere dello Sport is Lukaku teljesítményét emelte ki. „Az Inter megérdemelt győzelme során ugyan szenvedett párszor, de a csapat és Lukaku harcias hozzáállásának köszönhetően kicsi, viszont rendkívül fontos előnyre tett szert a párharcban.”

A Corriere della Sera pedig így írt a belgáról: „Lukaku szuperhősnek álcázta magát a mérkőzés végén, ezzel megváltoztatva az Inter és valószínűleg a saját sorsát is.”

A portugál lapok a vereség ellenére sem beszéltek a találkozóról negatív hangnemben. A Maisfutebolmeg volt elégedve a portugál csapat játékával, a portál azt írja: „életben van még az együttes és készen áll a visszavágásra”.

A portugál híroldal azt is megjegyzi, hogy az olaszok Portóval szembeni nagy pénzügyi fölénye hatalmas különbséget jelent számukra.

„Sérgio Conceicao egyszerűen jobb edző, mint Simone Inzaghi és megfontoltabban tudja kontrollálni a játékot, viszont hozzá kell tenni, hogy az Inter egy luxuscsapat, amellyel könnyebb dolgozni, végképp a szoros helyzetekben.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK

Internazionale (olasz)–Porto (portugál) 1–0 (0–0)
Milánó,
San Siro Stadion, 75 817 néző.Vezette: Jovanovics (szerb)
INTER:Onana – Skriniar (Dumfries, 81.), Acerbi, Bastoni – Darmian, Barella, Calhanoglu, Mhitarjan (Brozovic, 72.), Dimarco (Gosens, 58.) – Lautaro Martínez, Dzeko (R. Lukaku, 58.). Vezetőedző: Simone Inzaghi
PORTO:
Diogo Costa – Joao Mário (Goncalo Borges, 90+2.), Pepe, Marcano, Zaidu – Otávio, Uribe, Grujics, Galeno (Evanilson, 51.) – Taremi (Wendell, 83.), Pepê. Vezetőedző: Sérgio Conceicao
Gólszerző: R. Lukaku (86.)
Kiállítva:Otávio (78.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik