Tovább zuhan a Barca ellen készülő Guardiola-gárda

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.01. 10:21
null
Claudio Bravo eltiltása miatt Willy Caballero őrzi majd a Manchester City kapuját Luis Suárezéktől
Apró megingásaik után összeszedték magukat a szűk elit csapatai, így a két héttel ezelőtti állapothoz képest változatlan az első négy pozíciója. Az angol és olasz dobogósok itt egyelőre nem jutottak dobogóközelbe, amióta Pep Guardiola Manchester Cityjének sebezhetőségére fény derült, két forduló alatt a 3. helyről a 7.-re zuhant vissza. Íme, szubjektív BL-erősorrendünk!

 

16. (16.) BAYER LEVERKUSEN
Nem sok hiányzott ahhoz, hogy ezen a héten már ne Roger Schmidt irányítsa a „gyógyszergyáriakat". Az együttes a múlt héten harmadosztályú ellenféllel szemben maradt alul a Német Kupában, a hétvégi bajnokin pedig 15 perccel a vége előtt még vesztésre állt – azonban fordított Wolfsburgban, s 2–1-re nyert. A 49 éves szakember ennek ellenére is pengeélen táncol, ha a Tottenhamtől kikapnak és a hét végén sem nyernek a Bundesligában, valószínűleg menesztik.

A KEDDI MÉRKŐZÉSEK
A-CSOPORT
20.45: Basel–PSG (Tv: Sport2)
20.45: Ludogorec–Arsenal

B-CSOPORT
18.45: Besiktas–Napoli (Tv: Sport2)
20.45: Benfica–Dinamo Kijev

C-CSOPORT
20.45: Manchester City–Barcelona (Tv: M4 Sport)
20.45: Mönchengladbach–Celtic

D-CSOPORT
20.45: PSV–Bayern München (Tv: Sport1)
20.45: Atlético Madrid–Rosztov (Tv: Film Mánia)

15 (15.) BENFICA
Lankadatlanul gyűjti a győzelmeket a portugál bajnokságban ötpontos előnnyel vezető Benfica: két hete nagyon fontos BL-meccset nyert Kijevben, azóta pedig besöpört hat pontot a hazai ligában (Belenenses, Pacos Ferreira). S hogy el ne feledjük: miközben a csapat rendre legalább két góllal nyert, a fiatal Ederson Moraes hálója érintetlen maradt. A spanyol Grimaldo felgyógyulása tovább szilárdítja a védelmet, egyben javítja a kilátásokat a Dinamo lisszaboni látogatása előtt. Rui Vitória legénysége nagyon együtt van, és a BL-nyolcaddöntőhöz fűzött remények táplálásához nagyon kellene az újabb győzelem.

14 (12.) NAPOLI
Újabb két helyet csúszott vissza erősorrendünkben a Napoli, noha a legutóbbi BL-mecsnap óta mintha mutatkozna némi javulás: a csapat a Serie A-ban hozott két kötelező győzelmet, és a Juventus elleni idegenbeli rangadót is csak minimális különbséggel bukta el. Csakhogy a jelek szerint a Besiktas két héttel ezelőtti olaszországi győzelmének igen sötét és hosszú az árnyéka… Sokakban újra tudatosítja, hogy Gonzalo Higuaín nyári távozása mekkora veszteség; másoknak eszébe juttatja, hogy Arkadiusz Miliket egy sérülés hosszú időre kivonta a forgalomból, továbbá hogy idegenben a kékek nem annyira acélosak, márpedig az ismét az útjukba sodródó Besiktas odahaza jó ideje veretlen. Tény: a Sarri-csapat még mindig vezeti a csoportját, de ha kikap Isztambulban, a mondat első fele múlt időbe kerül.

13. (14.) LEICESTER CITY
Az angol bajnokság tavalyi meglepetéscsapata továbbra is remekül szerepel a Bajnokok Ligájában – Claudio Ranieri fiai csoportjukat háromból három győzelemmel vezetik. Tény, hogy nem a legerősebb kvartettbe kerültek, azonban újoncként ez is figyelemre méltó teljesítmény. A Premier League-ben minden bizonnyal nem lesz ismétlés, hiszen jelenleg mindössze a 11. helyen áll az egyesület, viszont a legrangosabb európai kupasorozatban a kieséses szakaszig várhatóan eljut.

12. (11.) TOTTENHAM HOTSPUR
Mindenből egyet – ez lehetett a mottó a csoportküzdelmek első szakaszában, ugyanis a kétszeres angol bajnok egy-egy győzelemmel, vereséggel és döntetlennel a második helyet foglalja el az E-csoportban. Mauricio Pochettino gárdája Angliában is teszi a dolgát, a szoros élmezőnyben jelenleg az ötödik helyen áll, azonban lemaradása mindössze három pont az éllovas Manchester Cityvel szemben. A Bayer Leverkusen elleni mérkőzés sorsdöntő lehet a továbbjutás szempontjából.

11. (13.) AS MONACO
Sokat elmond a hercegségben folyó szakmai munkáról, hogy bár ezen a nyáron sem rengették meg a transzferpiacot, a korábbi fellángolás nyomait is elfújta már a szél, mégis a PSG előtt állnak a Ligue 1-ben, a BL-listánkon meg olyan gárdákat előznek meg, amelyekkel anyagilag nem konkurálhatnak. A Tottenham és a Napoli kerete kétszer annyit ér, a Leverkusené meg 100 millió euróval többet. Jó hír az ASM számára, hogy a CSZKA Moszkvának kölcsönadott Lacina Traoré majdnem győztes gólt szerzett ellene, a nagy Falcao már négy gólnál jár az idényben, és felépült szokásos havi sérüléséből, a két manchesteri gigász pedig ölre megy a brazil szélsőhátvédért, Fabinhóért, tehát lesz miből erősíteni a jövő nyáron. (Vagy kárpótolni magukat a virtuális hadtereken, lévén a klub FIFA 2017-csapata leigazolta a neves gombnyomogatót, Nathan Nayagomot, hogy immáron a bitek földjén is harcoljon a PSG-vel.) Az igazi pályán a Monaco a CSZKA Moszkvával csap össze, egy győzelemmel hatalmas lépést tehet a csodaszerű továbbjutás felé.

10. (10.) SEVILLA
Az andalúz csapat a spanyol bajnokságban továbbra is tartja a lépést az élmezőnnyel. Ami a Bajnokok Ligáját illeti, szintén jól szerepel az együttes, a Dinamo Zagreb ellen akár már ki is harcolhatja a továbbjutást. Horvátországban a sovány 1–0-s győzelmet követően otthon egyértelmű favorit a csapat, amely akár még a Juventust is megelőzheti a csoportban. Mindenképp érdemes figyelmet szentelni a gárda szereplésének, hiszen eléggé erős együttes kovácsolódott Sevillában, amely meglepetéseket is szerezhet a szezonban.

A SZERDAI MÉRKŐZÉSEK
E-CSOPORT
20.45: Monaco–CSZKA Moszkva
20.45: Tottenham–Leverkusen (Tv: Film Mánia)
F-CSOPORT
20.45: Dortmund–Sporting (Tv: Sport2)
20.45: Legia Warszawa–Real Madrid (Tv: Sport1)
G-CSOPORT
20.45: Köbenhavn–Leicester City
20.45: Porto–FC Bruges
H-CSOPORT
20.45: Juventus–Lyon (Tv: M4 Sport)
20.45: Sevilla–Dinamo Zagreb

9. (9.) PARIS SG
Völgyvidéken és hegygerincen át
tör előre a PSG, a honvidék bár övé,
a BL-ben nem jut négy közé – éneklik Párizsban a régi kommünérek, és bizony a franciák e havi sorrendünkben sem értek be az első négy közé, de azért van, aki szerint az eléjük kerültek közül az Arsenalt, a Manchester Cityt és a Borussia Dortmundot jó eséllyel búcsúztatnák. Talán a Juventust is. A piros-kékek rangadót nyertek a múlt héten a Lille otthonában, de Párizsban nem bírták megverni a finoman szólva sem kirobbanó formában lévő Marseille-t (pedig már a korábbi számkivetett Hatem Ben Arfa is lehetőséget kapott, csereként beszállva). Jelenleg csak harmadikak a tabellán, de nem vennénk mérget arra, hogy sokáig tart a Nice lendülete (még a végén a PSG a télen megveszi Mario Balotellit!), és nem esik össze tavaszra a Monaco. A közeljövőben még inkább a Ligue 1-re koncentrálhat a PSG, ha egy újabb győzelemmel már gyakorlatilag is továbbjut a csoportjából.

8. (7.) BORUSSIA DORTMUND
Továbbra sem megy Thomas Tuchel csapatának, a BVB múlt héten majdnem kiesett a Német Kupából, tizenegyesekkel jutott tovább. A hétvégi bajnokin gól nélküli döntetlent játszott a Schalkéval, így már négy mérkőzés óta nem tudott nyerni a Bundesligában. A rossz szerepléshez nyilván köze van a sok sérültnek, de Dortmundban mintha ezek ellenére sem működne túl olajozottan a gépezet. Az első lépést azonban most teheti meg a csapat, ha legyőzi a Sportingot, biztosan továbbjut a csoportból.

7. (5.) MANCHESTER CITY
Az ötödik helyről két pozíciót csúszott vissza a City, nem véletlenül: bár Pep Guardiola csapata őrzi első helyét a Premier League-ben, a Bajnokok Ligájában a sikeredző egykori kenyéradója, a Barcelona ellen a Camp Nouban csúnyán megégett. Három meccs után mindössze négy ponttal áll, így a csoportelsőség elúszni látszik, azonban, mivel vár rá még három csoportmérkőzés, úgy gondoljuk, nem kell temetnie az álmait.

6. (8.) ARSENAL
Nem meglepő az „ágyúsok" előrelépése – vezetik az A-csoportot, az angol bajnokságban a második pozíciót foglalják el, szorosan a Manchester City nyomában. A Ludogorecnek egy sima hatost gurítottak Mesut Özilék, elképesztő formában vannak, a PL futó kiírásának első fordulójában veszítettek legutóbb mérkőzést – ez 14-es veretlenségi sorozatot jelent. Kíváncsian várjuk, meddig tart az észak-londoniak sikerszériája, az előjelek kifejezetten pozitívak.

5 (6.) JUVENTUS
Az elmúlt hetekben a Juvéval megesett az, ami az idén korábban egyszer sem (vereség szerzett gól nélkül; Milan, 0–1), ám megtörtént a korrekció is: magabiztos győzelem a Sampdoria ellen, majd siker a Napoli elleni rangadón – mindez rangsorunkban egyhelynyi javulással, az olasz tabellán az első hely megerősítésével egyenértékű. Az elmúlt két hét örömteli fejleménye Claudio Marchisio felépülése és visszatérése, Mario Mandzukic végre-valahára megszülető első őszi bajnoki gólja, a védők, Giorgio Chiellini és Leonardo Bonucci gólképessége – Chiellini, Paulo Dybala, Patrice Evra, Marko Pjaca kidőlése viszont ad némi okot az aggodalomra. A Lyon hazai legyőzése esetén biztos a továbbjutás – leírni egyszerű, de a feltételt teljesíteni még akkor sem az, ha az „odavágó” három pontja zsebbe került is.

4. (4.) ATLÉTICO MADRID
Rosztovban nem volt könnyű dolga Diego Simeone csapatának, ám Madridban senki sem számít meglepetésre. A „matracosok” jó formában vannak, hétvégén négy gólt rúgtak a Málagának, a BL-ben pedig eddig százszázalékos a mérlegük. A csapatnak nagyon fontos, hogy ne veszítsen pontokat, hiszen akkor a Bayern ellen elég lenne neki egy döntetlen a csoportelsőséghez. Félvállról tehát biztos nem veszik a meccset Antoine Griezmannék, akik a papírforma szerint gólokkal kell, hogy megnyerjék a találkozót.

3. (3.) BAYERN MÜNCHEN
A bajorok visszatértek a győzelem útjára, Carlo Ancelotti legénysége újra jó formában van. A BL-ben legutóbb könnyed győzelmet aratott a PSV felett, hétvégén pedig simán megverte az Augsburgot. A kulcsjátékosok zöme egészséges, a csapatnak pedig kötelező nyernie, hogy továbbra is versenyben maradjon a csoport első helyéért folytatott küzdelemben. A holland gárda talán már az Európa-ligában érzi magát, de egy biztos, noha a PSV sérülés miatt kénytelen lemondani pár játékosáról, nehéz 90 perce lesz a Bayernnek.

2. (2.) REAL MADRID
Bomba formában utazik Varsóba Zinédine Zidane csapata, amely Nikolics Nemanjáék ellen lép pályára. Idilli futballhangulat biztos nem lesz, hiszen zárt kapuk mögött rendezik meg az összecsapást, amihez egyik gárda sincs hozzászokva. A Real legutóbbi három bajnokiján 12 gólt szerzett, a Legia elleni odavágón 5–1-re győzte le a lengyel csapatot. Annak ellenére, hogy Keylor Navas, Sergio Ramos, Pepe és Luca Modric sem játszhat a találkozón, meglepetés lenne, ha nem a blancók nyernének.

1. (1.) BARCELONA
A katalánok legutóbb szó szerint felmosták a padlót Pep Guardiola Manchester Cityjével, így nagy valószínűséggel Angliában már biztossá teszik csoportelsőségüket. Könnyű dolga azonban egyáltalán nem lesz a gránátvörös-kékeknek, hiszen Jordi Alba, Jérémy Mathieu, Gerard Piqué és Andrés Iniesta sérülés miatt biztosan nem lép pályára. Az együttes mindemellett jó formát mutat, az MSN támadótrió teljesen egészséges, és arra készül, hogy Manchesterben okozzon álmatlan éjszakát a helyi szurkolóknak.

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Arsenal 3 2 1 0 9–1 +8 7
2. Paris SG 3 2 1 0 7–2 +5 7
3. Basel
3
0
1
2
1–6
–5
1
4. Ludogorec 3 0 1 2 2–10 –8 1
A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Napoli 3 2 1 8–6 +2 6
2. Besiktas 3 1 2 5–4 +1 5
3. Benfica 3 1 1 1 5–5 0 4
4. Dinamo Kijev 3 1 2 2–5 –3 1
A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FC Barcelona 3 3 13– 1 +12 9
2. Manchester City 3 1 1 1 7– 7 0 4
3. Mönchengladbach 3 1 2 3– 6 –3 3
4. Celtic 3 1 2 3–12 –9 1
A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Atlético Madrid 3 3 3–0 +3 9
2. Bayern München 3 2 1 9–2 +7 6
3. PSV Eindhoven 3 1 2 3–7 –4 1
4. Rosztov 3 1 2 2–8 –6 1
AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. AS Monaco 3 1 2 4–3 +1 5
2. Tottenham Hotspur
3 1 1 1 2–2 0 4
3. Bayer Leverkusen 3 3 3–3 0 3
4. CSZKA Moszkva 3 2 1 3–4 –1 2
AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Borussia Dortmund 3 2 1 10– 3 +7
7
2. Real Madrid 3 2 1 9– 4 +5
7
3. Sporting CP
3 1 2 4– 4 0 3
4. Legia Warszawa 3 3 1–13 –12 0
A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Leicester City 3 3 5–0 +5 9
2. Köbenhavn 3 1 1 1 5–2 +3 4
3. FC Porto 3 1 1 1 3–3 0 4
4. FC Bruges 3 3 1–9 –8 0
A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Juventus 3 2 1 5–0 +5 7
2. Sevilla 3 2 1 2–0 +2 7
3. Lyon 3 1 2 3–2 +1 3
4. Dinamo Zagreb 3 3 0–8 –8 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik