Női BL: Jakabfi-dupla; majdnem kiesett a címvédő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.30. 22:38
Egy német és egy francia csapat vívja a 2015–2016-os női labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjét, ez már biztos, mivel a negyeddöntő után Wolfsburg–Frankfurt és Lyon–PSG mérkőzéseket rendeznek a négy között.

Az olasz Bresciát másodszor is 3–0-ra legyőző Wolfsburgban duplázott a meccset végigjátszó Jakabfi Zsanett, a címvédő Frankfurt pedig – amely sárga lapos eltiltás miatt nem számíthatott Marozsán Dzseniferre – hazai veresége után csak tizenegyesekkel tudta búcsúztatni a svéd Rosengardot.Wolfsburgban duplázott a meccset végigjátszó Jakabfi Zsanett, a címvédő Frankfurt pedig – amely sárga lapos eltiltás miatt nem számíthatott Marozsán Dzseniferre – hazai veresége után csak tizenegyesekkel tudta búcsúztatni a svéd Rosengardot.

A Wolfsburg és a Frankfurt párharca azért is érdekes, mert a német bajnokságból a toronymagasan listavezető Bayern München mellett csak az egyik együttes harcolhatja ki a BL-szereplés jogát a következő szezonra. Annak a csapatnak, amely a Bundesligában a harmadik helyen végez, meg kell nyernie a Bajnokok Ligáját ahhoz, hogy az új idényben is szerepelhessen a nemzetközi porondon.

NŐI LABDARÚGÓ BL
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
Brescia (olasz)–Wolfsburg (német) 0–3

Továbbjutott: a Wolfsburg kettős győzelemmel, 6–0-s összesítéssel

1. FFC Frankfurt (német)–Rosengard (svéd) 0–1, 11-esekkel 5–4
Továbbjutott:
a Frankfurt, 1–1-es összesítéssel, 11-esekkel

Slavia Praha (cseh)–Lyon (francia) 0–0
Továbbjutott:
a Lyon, 9–1-es összesítéssel

PSG (francia)–Barcelona (spanyol) 1–0
Továbbjutott:
a PSG, 1–0-s összesítéssel

AZ ELŐDÖNTŐBEN
Wolfsburg–Frankfurt
Lyon–PSG
Az elődöntő első mérkőzéseit április 23–24-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik. A döntőre május 26-án kerül sor Reggio Emiliában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik