BL: 3 barcás, 3 chelsea-s, nincs juvés az álomcsapatban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.10. 13:17
A statisztikákkal foglalkozó WhoScored.com labdarúgó-szakportál összeállította a játékosok teljesítményének átlagértéke alapján a Bajnokok Ligája 2014–2015-ös szezonjának álomcsapatát.

Minden posztra az a labdarúgó került be, aki a legmagasabb átlagpontszámot kapta a sorozatban lejátszott mérkőzéseket tekintve. a legmagasabb átlagpontszámot kapta a sorozatban lejátszott mérkőzéseket tekintve.

A legtöbb játékost a végső győztes Barcelona és a legjobb tizenhat között búcsúzó Chelsea adja – hármat-hármat. Egynél több futballistát még a legjobb nyolc között a Bayern Münchennel szemben alulmaradó Porto ad (2), köztük az a Casemirót, akit azóta a Real Madrid már visszahívott.

A „királyi gárdából” egyedül Cristiano Ronaldo teljesítménye ért álomcsapatot, illetve a másik madridi klubtól, az Atléticótól is egy játékos, az uruguayi Diego Godín fért be.

Megjegyzendő, hogy a WhoScored legjobb tizenegyébe nem került be senki az elődöntőben búcsúzó Bayern Münchenből, illetve a fináléban alulmaradó Juventusból sem. Utóbbira magyarázat lehet, hogy az olaszok inkább csapatként emelkedtek ki a mezőnyből, mintsem az egyéniségek zsenialitása révén.

A Bajnokok Ligája statisztikán alapuló álomcsapata (Forrás: WhoScored)
A Bajnokok Ligája statisztikán alapuló álomcsapata (Forrás: WhoScored)

Mindeközben az európai szövetség (UEFA) is közzétette a Bajnokok Ligája-idény álomkeretét. A szövetségnél nem egy tizenegy fős csapatban, hanem tizennyolc fős keretben értékelték a legjobb teljesítményeket.

Bayern München-játékost náluk sem találunk, viszont a Juventustól itt már öten is bekerültek. A Barcelona tíz labdarúgóval a keret 55 százalékát adja. A Real Madridból Cristiano Ronaldo mellett Toni Kroos is helyet kapott, míg a Chelsea-t egyetlen hátvéd képviseli, Braniszlav Ivanovics, aki pont nem fért be a WhoScored legjobbjai közé.

Lionel Messi, Luis Suárez és Cristiano Ronaldo az, aki a WhoScored álomcsapatába és az UEFA álomkeretébe is be tudott kerülni.

A Bajnokok Ligája álomkerete (Forrás: UEFA)
A Bajnokok Ligája álomkerete (Forrás: UEFA)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik