Andrij Voronyin bődületes góljával nyert idegenben Benitez csapata

Vágólapra másolva!
2007.08.15. 18:29
A Liverpool Andrij Voronyin hatalmas góljával 1-0-ra legyőzte idegenben a francia Toulouse-t a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének első körében. Az ukrán játékos az első félidő hajrájában volt eredményes, a Pool azt követően elégedetten „ráült” az eredményre.
Benayoun, Voronyin (takarásban) és Crouch ölelkezik a liverpooli találatot követően
Reuters
Benayoun, Voronyin (takarásban) és Crouch ölelkezik a liverpooli találatot követően
Benayoun, Voronyin (takarásban) és Crouch ölelkezik a liverpooli találatot követően
Reuters
Benayoun, Voronyin (takarásban) és Crouch ölelkezik a liverpooli találatot követően

A BL legutóbbi idényének döntőse úgy jutott vezetést a 43. percben, hogy Finnan a jobb oldalról, a félpálya magasságából felívelte a labdát a francia 16-os előterébe, a visszafelé mozgó Crouch továbbfejelte, a Leverkusentől igazolt Voronyin lekezelte, majd 22 méterről roppant erővel küldte a bal felső sarokba.

A Reina – Finnan, Carragher, Hyypiä, Arbeloa – Benayoun (Riise, 59.), Gerrard (Sissoko, 65.), Mascherano, Babel – Voronyin (F. Torres, 78.), Crouch összeállításban szereplő „vörösök” ennyivel meg is elégedtek, míg a Toulouse hiába próbálkozott, csak kisebb helyzetekig jutottak.

A legveszélyesebb közülük az ügyeletes gólfelelős, a svéd Johan Elmander volt, de Jose Reina kapujába neki sem sikerült betalálnia.

A párharc visszavágóját augusztus 28-án rendezik meg az Anfield Roadon, a továbbjutásra a favorit Liverpool jóval esélyesebbnek tűnik.

GERRARD MEGSÉRÜLT

Megsérült a lábán Steven Gerrard a Toulouse–Liverpool labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzésen, ezért is kellett lecserélnie a csapatkapitányt Rafael Beniteznek, a „vörösök” vezetődzőjének.
A válogatott középpályást az 1-0-s angol győzelemmel záruló találkozó 65. percében váltotta Mohamed Sissoko, miután a Toulouse középpályása, Achille Emana rátaposott Gerrard jobb lábfejére.
A Liverpool hivataloss tájékoztatása szerint a 27 esztendős világklasszis a lábhüvelykujján sérült meg. Azt egyelőre nem tudták megmondani a klubnál, hogy ez a sérülés veszélyezteti-e Gerrard játékát a Chelsea elleni, hétvégi bajnoki mérkőzésen.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, 3. SELEJTEZŐKÖR

ELSŐ MÉRKŐZÉS:
  • Toulouse (francia) – Liverpool (angol) 0-1 (gólszerző: Voronyin 43.)

A MAI NAP TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEI:
Szpartak Moszkva Celtic
Tampere United Rosenborg
BATE Boriszov Steaua Bukarest
Fenerbahce Anderlecht
FK Szarajevo Dinamo Kijev
FC Zürich Besiktas
Ajax Amsterdam Slavia Prága
SV Salzburg Sahtar Doneck
Werder Bremen Dinamo Zágráb
Sevilla AEK Athén
Sparta Prága Arsenal
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik