Videó: megvan a legrosszabb eredmény 100 méteres síkfutásban

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.02. 18:05
null
Naszra Abukar (Fotó: YouTube/Dalsan TV)
Botrányba fulladt a női 100 méteres síkfutás egyik futama a kínai Csengtuban sorra kerülő Universiadén, mert a Szomáliát képviselő Naszra Abukar negatív csúcsnak számító 21.81 másodperc alatt teljesítette a versenytávot – szúrta ki a Sportbible.

A virálissá váló felvételen látható, hogy az egyértelműen formán kívül lévő, pocakos versenyző már a startpozíciót is nehezen veszi fel, majd a startpisztoly eldördülését követően messze lemarad a mezőny mögött – a versenyt a brazil Gabriela Silva Mourao nyerte meg 11.58 másodperccel, Abukar ehhez képest tíz másodperces hátránnyal kocogott át a célvonalon.

 

 

Ilyenkor joggal tevődik fel a kérdés: hogyan indulhat egy ekkora képességbeli hátrányban levő atléta egy világversenyen? A válasz egyszerűbb a vártnál: Naszra Abukar nagybátyja ugyanis nem más, mint Hadija Aden Dahir, a Szomáliai Atlétikai Szövetség egyik alelnöke.

A dagadó botrányra reagálva Szomália sportminisztere, Mohamed Barra megígérte, hogy az általa vezetett tárca alaposan kivizsgálja a kiválasztási folyamatot, s hozzátette, hogy a Csengtuban történtek „szégyent hoztak az ország hírnevére”.

 


 

Mindeközben Abukar nemzetközi sajtóhírek szerint a versenyről tudósító kínai riportereknek azt nyilatkozta, hogy a közelgő budapesti világbajnokságon is tervez elindulni – jó kérdés, hogy láthatjuk-e a híres-hírhedt „sprintert” a Nemzeti Atlétikai Központban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik