Atlétika: három ultrafutó vb-t is Magyarországon rendeznek

Vágólapra másolva!
2023.06.23. 20:22
null
A Guinness-világrekorder Rakonczay Gábor tavaly saját országos csúcsát megdöntve 847.6 kilométer után állhatott fel a dobogó legfelső fokára Policoróban (Fotó: Nemzeti Sport)
Jövőre a 48 órás, a hatnapos és a backyard ultrafutó-világbajnokság egy részének is Magyarország ad otthont.

 

„Beadtuk a pályázatot és két hete értesítettek minket, hogy megkaptuk a rendezés jogát” – mondta Baranyai Máté versenyigazgató az MTI-nek, aki azt is elárulta, hogy a kétnapos rendezvényre május 31. és június 2., a hatnapos sporteseményre szeptember 5. és 11. között kerül sor Balatonfüreden.

A magyar versenyzők eddig remek eredményeket értek el a világversenyeken, a Guinness-világrekorder Rakonczay Gábor tavaly saját országos csúcsát megdöntve 847.6 kilométer után állhatott fel a dobogó legfelső fokára Policoróban. A hölgyeknél szintén magyar siker született, ugyanis Brown Viktória 2021-ben megszerzett 48 órás vb-címe után a hatnapos viadalon sem talált legyőzőre 684.9 kilométeres teljesítményével.

A harmadik rangos ultrafutó eseménynek még nem választottak helyszínt, ennek csak egy része lesz Magyarországon, mivel a backyard vb keretein belül nem kell a nemzeti válogatottaknak egy azonos helyszínen teljesíteniük a 6706 méteres kört. A csapatversenyen minden ország válogatottja egyidőben, de saját hazájában teljesíti a köröket, amelyeket minden órában teljesíteni kell. Az a csapat nyer, amelyik a váltóversenyben a legtöbb kört képes teljesíteni.

Tavaly a magyar válogatott a hatodik helyen végzett a 37 országot felvonultató sporteseményen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik