Tömegsport: olimpikonunk is elindul a fonyódi félmaratonin

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.04. 21:14
Első alkalommal szervez félmaratont és minimaratont a Balatoni Úszóiskola (BÚI) rendező csapata. A március 11-i fonyódi futóverseny arca az 1976-os montreali olimpián is részt vevő Zemen János, aki maga is rajthoz áll.

A versenyt 21, 14 és 7 kilométeres távon rendezik meg, míg a 14 év alatti gyermekek 4 kilométeren mérethetik meg magukat. A 21 km-es táv két- és három, a 14 km-es kétfős csapatban is teljesíthető. Az eseményre ezen a linken lehet nevezni. Az eseményre ezen a linken lehet nevezni.

A verseny arcának a szervezők Zemen Jánost kérték fel, aki egyedüli magyar atlétaként 1500 méteren olimpiai döntőt futhatott. Az 1976-os montreali ötkarikás játékokon a 9. helyen ért célba, majd az olimpia után egy héttel Helsinkiben legyőzte az olimpiai bajnokot, az új-zélandi Sir John Walkert.

Zemen János az 1977-es San Sebastián-i fedett pályás Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett 1500 méteren, amelyen hosszú évekig magyar csúcstartónak számított. 2006-ban mesteredzői fokozatot ért el és a Nemzet edzője címet is kiérdemelte. Tanítványai közé tartozik Csomor Erika duatlon világbajnok és Vanek Ákos, aki Tiszaújvárosban nyert már triatlon világkupaversenyt.

A fonyódi félmaratonira és minimaratonira március 11-én 11 órától kerül sor.




Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik