Videó: ilyen megeshet? Óriási bírói hiba a Newcastle meccsén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.06. 13:41
Keith Stroud játékvezető hatalmas hibát követett el az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szerdán lejátszott Newcastle United–Burton Albion (1–0) mérkőzésen. A 47 esztendős bíró téves ítéletéért a meccset követő napon a Profi Játékvezetők Szervezete kért elnézést.

Az Angliában nagy visszhangot kiváltó jelenet a találkozó 29. percében történt, amikor Stroud tizenegyest ítélt a Newcastle javára. A büntetőt Matt Ritchie higgadtan értékesítette, ám csapattársa, Dwight Gayle már a lövés pillanata előtt berohant a tizenhatoson belülre.

Ilyenkor a játékvezetők általában újrarúgatják a tizenegyest, ám Stroud megreformálta a szabálykönyvet, és közvetett szabadrúgást ítélt kifelé! Erre egyébként a szabályok szerint hasonló esetben van lehetőség, de csak akkor, ha a büntető kimarad! Ritchie azonban a kapuba lőtt, Stroud mégis úgy látta jónak, ha a vendégeknek ítéli a labdát.

A döntést természetesen a Newcastle játékosai és Rafa Benítez menedzser sem értette, de sikerült túltenniük magukat a történteken, hiszen Ritchie második félidőben szerzett góljával végül is megnyerték a mérkőzést.

A meccset követő napon a Profi Játékvezetők Szervezete kért elnézést Stroud hibájáért.

„A játékvezető sajnos tévesen alkalmazta a szabályt. Keith és csapata érthetően ideges amiatt, hogy kihagyott a koncentrációjuk, és bocsánatot kérnek a hibájukért” – áll a PGMOL közleményében.

A játékvezetői testület korábban Stroudot jelölte ki a szombati Gillingham–Millwall harmadosztályú bajnoki levezetésére, ám a St. James’s Parkban elkövetett hibája miatt visszavonták a küldést.

AZ ESET VIDEÓN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik