PL: az angol sajtó Evans és Cissé köpködésétől hangos

Vágólapra másolva!
2015.03.05. 10:18
Az angol Premier League 28. fordulójában a Manchester United labdarúgócsapata – ha nehezen is, de – 1–0-ra legyőzte a Newcastle Unitedet. A találkozó azonban nem Tim Krul hatalmas hibája miatt került a címlapokra, hanem Jonny Evans és Papiss Cissé „köpőpárbaja” miatt.

Az első félidő 43. percében a két játékos összegabalyodott egymással, amelynek következtében Evans jól láthatóan köpött, amire Cissé is reagált. A kérdés az, hogy az MU-védője a Newcastle csatárára irányította-e „nyáltengerét” vagy csak véletlen találta el riválisát, a szenegáli reakciója azonban egyértelműnek tűnik. A szakértők mindenesetre már vitatkoznak…

„Szerintem Jonny a földre köpött. Ismerem Jonnyt, ő nem olyan ember… – mondta még a mérkőzés alatt Paul Scholes, Evans korábbi csapattársa. – Legalább egy yardra állt tőle, amit Cissé tett, az viszont elfogadhatatlan.”

SZAVAZÁS

Melyikük köpött?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Alig láttam valamit az esetből a padról, talán a földre köphetett, majd vissza kell néznem az esetet, de nem tudom elképzelni Jonnyról, hogy ilyet tenne” – védte meg játékosát Louis van Gaal menedzser.

„Elfogadhatatlan, gusztustalan, mindkét játékost el kellene tiltani” – véli Dietmar Hamann, korábbi Newcastle-játékos, akivel az ex-MU-s Phil Neville is egyetért.

„Ez a legrosszabb, amit a pályán tehetsz, mindkettőjük részéről szégyen, hogy ilyen megtörténhetett” – mondta Phil Neville.

„Jonny Evans felkelt és leköpött a földre. Nem tudom, hogy eltalálta-e Cissét, de nekem úgy tűnik, hogy lefelé köpött, és szeretném is ezt hinni, hogy nem direkt tette. De amit Cissé művelt utána, az gusztustalan. Ha Evans köpött, az sincs rendben, de Cissé reakciója teljességgel elfogadhatatlan” – összegzett Steve McManaman, a BT Sport szakértője.

A szigetországban a Mirror Sport, a Star Sport és a Daily Express is vezető helyre tette címlapján az ügyet, csak a Sun Sport foglalkozott Bafétimbi Gomis összeesésével. A kérdés tehát adott, köpött-e valamelyikőjük, és ha igen, kit kellene eltiltani?

Az eset videón

A „szakértői” videó

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik