MU: Rooney formája egyenlő a csapatéval – Mourinho

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.23. 19:05
null
Nem lehet Rooneyt okolni a vereségekért (Fotó: Reuters)
Az utóbbi időben hullámvölgybe kerülő Manchester United menedzsere, José Mourinho megvédte a rengeteg kritikát kapó csapatkapitányát, Wayne Rooneyt.

 

Wayne Rooeny formája egyenlő a Manchester United formájával – kezdte védőbeszédét Mourinho. – Mi egy csapat vagyunk. Nem Wayne Rooney, hanem egy csapat. Együtt kezdtük jól a szezont, együtt nyertünk három meccset, majd együtt kikaptunk háromszor, nem csak Rooney egyedül.”


„Azért kapunk ki, mert jól játszunk ugyan, de csak percekig, nem pedig az egész meccsen. Kilencven percig összhangban kell lennünk, hogy győzzünk” – fejtette meg Mourinho a vereségek okát.

 

A „vörös ördögök” négy mérkőzéses győzelmi sorozattal kezdték a szezont a nyáron kinevezett Mourinhóval a kispadon: az angol Szuperkupát követően három bajnokin sem találtak legyőzőre. Azóta viszont valami megtört a csapatnál. Sorozatban háromszor vereséget szenvedtek: kétszer a bajnokságban, egyszer az Európa-ligában. A gyenge forma miatt a kritikusok megtalálták Wayne Ronneyt is – mint a vereségek egyik fő okozóját –, a portugál menedzser azonban kiállt csapatkapitánya mellett. Ez már csak azért is érdekes, mert néhány nappal korábban éppen Mourinho volt az, aki a sajtó nyilvánossága előtt bírálta játékosait, amiért állítólag meg is haragudtak rá a csapat tagjai.


A következő javítási lehetőség az angol támadó és a csapata előtt szombaton 13.30-kor adódik a címvédő, Leicester City elleni bajnoki rangadón hazai környezetben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik