Chelsea: Kepa megmagyarázta, miért maradt pályán

Vágólapra másolva!
2019.02.25. 08:04
null
Kepa szerint az volt a probléma, hogy az orvosi stábbal küldött üzenete nem ért időben a kispadhoz (Fotó: AFP)
„Maximálisan tisztelem az edzőt és a hatalmát” – írta Instagram-oldalán Kepa, az angol Ligakupa döntőjében a lecserélését megtagadó Chelsea-kapus. A spanyol a szétlövésben egy tizenegyest megfogott, ám csapattársai kétszer is hibáztak, így a Manchester City nyert 4–3-ra.

Mint arról beszámoltunk, a Chelsea tizenegyesekkel kikapott a Manchester Citytől az angol Ligakupa döntőjében. Ám az összecsapás kevésbé a játékról vagy a szétlövésről, mint inkább a londoniak kapusáról, Kepáról marad emlékezetes. A spanyol a tizenegyeseket követően, még az este, megpróbált magyarázatot adni arra, miért nem jött le a pályáról, amikor Maurizio Sarri a 121. percben úgy döntött lecseréli, és helyére beküldi WIlly Caballerót. Kepa – hasonlóan az edzőjéhez – szerencsétlen félreértésről beszélt.

Mindenekelőtt sajnálom a mérkőzés végén történteket. Sosem állt szándékomban megtagadni az edző döntését. Minden csak egy félreértés miatt alakult így a mérkőzés hevében. Az edző azt gondolta, hogy nem tudom vállalni a folytatást, de jól éreztem magam, játszani akartam, hogy segítsek a csapatnak. Ezt az üzenetet próbáltam átadni. Ezt üzentem az orvosi stábbal is, akik ápoltak, csak még nem ért oda az információ a kispadhoz. Ahogyan mindez lecsapódott, teljesen ellentétes volt a szándékaimmal. Maximális a tiszteletem az edző irányába és tiszteletben tartom a hatalmát – magyarázkodott a mérkőzést követően Kepa.

Sajnálatos az egész. Most mindenki erről beszél a közösségi médiában. Nem tudom. Nem tudom, hogy mit mondhatnék. Őszintén mondom, nem akartam szembe menni a felsőbb utasítással. Meg kell értenie mindenkinek, a mérkőzés legvégén jártunk. Nem vettem észre, hogy a kispadnál mi történik, megüzentem, hogy jól vagyok. És ezt próbáltam egyértelművé tenni a pályáról is. Tudom, hogy a tévénézők számára egészen más kép csapódott le, de nem ez volt a cél. Csak azt akartam, hogy a kispadnál is tudják, rendben vagyok, nincs szükség cserére” – tette hozzá a vegyes zónában a 24 éves labdarúgó.

Bár a kapus döntése morálisan több mint megkérdőjelezhető, a korábbi NB I-es játékvezető, Bede Ferenc a Nemzeti Sport Online megkeresésére elmondta, a szabályok ellen nem vétett azzal, hogy nem jött le a pályáról.

A találkozóról bővebben itt olvashat!

ANGOL LIGAKUPA
DÖNTŐ

CHELSEA–MANCHESTER CITY 0–0 – 11-esekkel: 3–4
London, Wembley Stadion, 81 775 néző. Vezette: Moss
Chelsea: Kepa – Azpilicueta, David Luiz, Rüdiger, Emerson Palmieri – Kanté, Jorginho, Barkley (Loftus-Cheek, 89.) – Willian (Higuaín, 95.), Hazard, Pedro (Hudson-Odoi, 79.). Vezetőedző: Maurizio Sarri
Manchester City: Ederson – Walker, Otamendi, Laporte (Kompany, a szünetben), Zincsenko – De Bruyne (L. Sané, 86.), Fernandinho (Danilo, 91.), David Silva (Gündogan, 79.) – Bernardo Silva, Agüero, Sterling. Menedzser: Pep Guardiola

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik