Chelsea: így búcsúzott Terry a visszavonuló Lampardtól

Vágólapra másolva!
2017.02.03. 09:34
null
„Sok sikert kívánok a jövőre nézve” (Fotó: AFP, archív)
A Premier League-ben szereplő Chelsea védője, John Terry a hivatalos Instagram-oldalán köszönt el korábbi csapattársától, a visszavonulását bejelentő Frank Lampardtól.

„Nagyszerű klubunk történetének legjobb játékosa, Frank Lampard bejelentette a visszavonulását. Az együtt, egymás után elhódított trófeák szép emlékét sohasem felejtem el. Mindent megnyertél, hihetetlenül büszke lehetsz magadra. Úriember vagy a pályán és azon kívül egyaránt, valamint vezér az öltözőben. Ha választhatnék, hogy ki legyen mellettem a lövészárokban, biztosan téged mondanálak. Két gyönyörű kislány nagyszerű édesapja vagy, büszke vagyok arra, hogy a csapattársad lehettem. Sok sikert kívánok a jövőre nézve, bármibe is kezdesz, hatalmas sikered lesz” – üzent korábbi csapattársának Terry.

Az 1978-ban született Lampard a West Hamben kezdte a profi karrierjét, 1996 januárjában debütált a „kalapácsosok" felnőttcsapatában. Öt évvel később, 2001 nyarán a Chelsea-hez igazolt, s tizenhárom idényen át erősítette a londoni „kékeket”, akiknél karrierje legszebb éveit töltötte. Lampard a 2014–2015-ös évadban a Manchester Cityben futballozott, majd a New York City színeiben szerepelt.

A 106-szoros válogatott játékos a West Hammel Intertotó-kupát, a Chelsea-vel pedig Bajnokok Ligáját, Európa-ligát, három bajnoki címet, négy FA-kupát, két Ligakupát és két angol Szuperkupát nyert. A Premier League-ben kétszer választották meg a szezon legjobb játékosának, a 2004-es Európa-bajnokságon beválasztották a torna álomcsapatába, a 2005-ös Aranylabda-szavazáson pedig a második helyen végzett Ronaldinho mögött. A Chelsea történetében neki van a negyedik legtöbb mérkőzése (648), s ő szerezte a legtöbb gólt az együttes mezében (211).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik