Anglia: Terry négy év után térhet vissza a válogatottba

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.23. 09:02
John Terry, az angol válogatott korábbi csapatkapitánya 2012-ben viharos körülmények között mondta le a válogatottságot, ám most úgy tűnik, az új szövetségi kapitány, Sam Allardyce visszahívná őt a nemzeti csapatba.

 

Az egész John Terry körüli mizéria még 2011 októberében kezdődött, amikor a Chelsea védője az egyik bajnoki mérkőzésen állítólag rasszista szavakkal illette a Queens Park Rangers játékosát, Anton Ferdinandot. Bár a bíróságnál tisztázta magát Terry, az angolok csapatkapitánya 2012 szeptemberében lemondta a válogatottságot, mert úgy érezte, hogy az FA annak ellenére sem támogatja őt, hogy ártatlan. Egy héttel később Terry megérzése beigazolódott, az angol szövetség 220 ezer font megfizetésére és négy mérkőzésről való eltiltással sújtotta.

A világbajnoki selejtezőre készülő angol válogatott új szövetségi kapitánya, Sam Allardyce azonban könnyen lehet, hogy visszahívja a 35 éves, a válogatottban 78 alkalommal fellépő sértődött klasszist.

„Nem tudom, hogy ennek milyen politikai oldala lehet, már ha van neki olyan – utalt a tréner a Terry és az FA között kialakult nézeteltérésre. – Megteszem a lépéseket, ha úgy érzem, hogy lehetséges Terry visszatérése. Szerintem csak azon múlik, hogy mit mond John, de amíg nem kell döntenem, addig várunk, és majd meglátjuk.”

Túl sokáig azért nem várhat a szakember, hiszen vasárnapra ígérte a kerethirdetést a Szlovákia elleni, szeptember 4-i első selejtezős mérkőzésre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik