Anglia: John Terry lemondta a válogatottságot

Vágólapra másolva!
2012.09.23. 22:10
Nem lép többet pályára az angol válogatott színeiben John Terry. A Chelsea középhátvédje 78 alkalommal ölthette magára a „háromoroszlánosok" szerelését.

John Terryt többé nem láthatjuk az angol válogatott szerelésében (Fotó: Reuters – archív)
John Terryt többé nem láthatjuk az angol válogatott szerelésében (Fotó: Reuters – archív)

 

A rutinos középhátvéd azért mondta le a válogatottságot, mert úgy érzi, az angol szövetség azután sem támogatja őt, hogy az Anton Ferdinanddal szembeni bírósági ügyben tisztázta magát. Mint ismert, a QPR védője azzal vádolta Terryt, hogy rasszista megjegyzésekkel illette a QPR–Chelsea angol bajnoki mérkőzésen még 2011 őszén, ám a bíróság végül nem találta vétkesnek a Chelsea futballistáját.

„Úgy érzem, az angol szövetség azok után sem támogatott engem, hogy a bíróság előtt tisztáztam magamat. A válogatottban betöltött pozícióm így tarthatatlanná vált – kezdte Terry. – Óriási megtiszteltetés, hogy csapatkapitányként képviselhettem a hazámat, gyermekként mindig erről álmodtam. Sok sikert kívánok a csapatnak és a kapitánynak a jövőben.”

„Már várom, hogy a Chelsea-ben újra pályára léphessek a hazai, illetve a nemzetközi porondon. Szeretném megköszönni a klub, a szurkolók, a családom és a barátaim támogatását. Továbbá köszönöm a csapattársaim biztatását is, akikkel eddigi pályafutásom során együtt játszottam” – mondta Terry, aki hálás azoknak az angol szövetségi kapitányoknak is, akik megadták számára azt a lehetőséget, hogy 78-szor pályára léphessen a címeres mezben.

A 31 esztendős labdarúgó hétfőn áll az angol szövetség elé, hogy elmondja álláspontját az „Anton Ferdinand-ügyben”.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik